EkonomijaIzdvojeno

DAN OTVORENIH VRATA U JBB: VELIKI BROJ ZAINTERESOVANIH ZA RAD U BUDUĆEM SERVISU JAHTI I MEGAJAHTI

Dan otvorenih vrata u bivšem Jadranskom brodogradilištu Bijela, koji je od 10 do 14 časova organizovao konzorcijum – koji čine holandski Damen i tivatski Porto Montenegro, protekao  je izuzetno uspješno.

Prema riječima PR kompanije Porto Montenegro Danila Kalezića za  rad u budućem servisu za održavanje jahti i megajahti interesovanje je pokazalo oko 150 posjetilaca.

-Velikom broju posjetilaca, učesnika panela više od četiri sata su odgovarali predstavnici  kompanija Damen iz Holandije i Porto Montenegra.  Potencijalne  kolege su iskazale interesovanje za  posao u budućem postrojenju za remont  jahti. Sljedeći dan otvorenih vrata imamo već sutra od 15 do 19 sati,  kako bi pružili priliku da i drugi dio Bokokotorskog zaliva se susretne i razgovoara sa  predstavnicima prestižne kompanije Damen,  koja se bavi izgradnjom brodova, ukazao je Kalezić.

Prema njegovim riječima  izuzetno zainteresovani za budući posao su iskazali  bivši radnici  Jadranskog brodogrališta u Bijeloj, Arsenala iz Tivta,  ali i ljudi koji su vezani  u ovoj industriji, imaju posao,rade u sličnoj grani u Boki,  a žele da se upoznaju šta Damen pruža. Bilo je i ljudi, koji su došli iz inostranstva ,a porijeklom su iz Crne Gore, kako bi dobili što više informacija.

-Oni su imali priliku da u multifunkcionalnoj prezentaciji čuju kontkretne detalje o Brodogradilištu, smjernice šta se  traži,  kada je planirano otvaranja, kolika je investicija, koje su faze. Bilo je riječi i o modularnom suvom doku, koju gradi Damen i biće dovezen početkom naredne godine. Sljedeči  koraci su  da nakon ova dva dana otvorenih vrata  je da predstavnici kompanije Damen i izvršni direktor Porto Montenegro “prođu” kroz biografije kandidata i one koji “uđu” u uži izbor kontaktiraju, da ih na nekoliko mjeseci presele u Brodogradilište u Holandiji ili u neko drugo u EU,  kako bi, iz prve ruke,  stekli  praksu o radu na jahtama, što je vrlo specifično. Po  povratku kreće se sa pripremama i radom,  a očekuje se krajem marta sljedeće  godine,  odmah po završetku remedijacije da se otvori postrojenje, a ako remedijacija, koju radi u saradnji sa kompanijom Valgo se zavši i ranije, prije se može početi i sa pripremama, ocijenio je PR Porto Montenegro Danilo Kalezć.

Novi servis za jahte i megajahte u Bijeloj, kada bude u punom pogonu, a očekuje se nakon postupka remedijacije do marta naredne godine, zapošljavaće oko 450 radnika.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com