DruštvoIzdvojeno

DAN OTVORENIH VRATA CENTRA BEZBJEDNOSTI HERCEG NOVI – UVIJEK U SLUŽBI I ZA ZAŠTITU GRAĐANA

Povodom obilježavanja 2. oktobra, Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprava policije i Centar bezbjednosti Herceg Novi organizovali su Dan otvorenih vrata u našem gradu. Na taj način pružili su priliku građanima da razgledaju materijalno tehničku opremu novskog CB ali i specijalnih jedinica koje su bile njihovi gosti te da razgovaraju sa službencima. Najveće interesovanje i oduševljenje pokazali su naši najmlađi sugrađani, učenici osnovnih škola, na čija su pitanja službenici  strpljivo odgovarali.

Zadovoljstvo što je prvi put na ovakav način organizovan Dan otvorenih vrata iskazao je komandir Stanice policije CB HN Dejan Ostojić

-Dan otvorenih vrata je prilika da razgovaramo sa građanima, približavamo im metode našeg rada, način na koji funkcionišemo, a sve sa ciljem da građani shvate da smo mi tu u njihovoj službi, da štitimo kako građane Herceg Novog tako i cijele Crne Gore.

Posjetioci manifestacije imali su priliku da pogledaju tehničko – materijalna sredstva koja koristi Saobraćajna policija, Interventna jedinica i Granična policija CB HN, zatim opremu Specijalne antiterorističke jedinice koja je izložila ronilačku i alpinističku opremu, onu koju koriste za upad u prostorije prilikom lišavanja lica slobode i prilikom pretresa.

-Specijalna jedinica je dovela konjički tim koji se prvenstveno koristi prilikom razbijanja demonstracija u većem obimu, kada dolazi do narušavanja javnog reda i mira, zatim tim službenih pasa koji se koriste prilikom pretresa prostorija i pronalaska opojnih sredstava, objasnio je Ostojić.

Kako je kazao aktivnosti CB HN,povodom obilježavanja 2. oktobra, odvijaju se tokom cijelog septembra.

-Pripadnici novskog CB su zajedno sa kolegama iz pripadajućih odjeljenja Kotor i Tivat dobrovoljno dali krv 19. Septembra. Naredna aktivnost je posjeta školske djece našim prostorijama gdje će vidjeti gdje radimo i kako obavljamo svoj posao. Do kraja mjeseca ćemo imati predavanja u školama za đake prvake „Prvi čas u saobraćaju – bezbjedno od kuće do škole“, dok je za starije razrede planirano predavanje prevencije vršnjačkog nasilja, upotreba opojnih droga i opasnosti koje mogu da proisteknu njihovim korišćenjem, kazao je Ostojić.

Djeca su bila oduševljena, a na njihova pitanja strpljivo su odgovarali službenici svih jedinica i predstavljali im kada se i za šta koji dio opreme koristi.

-Najviše mi se svidio snajper jer može iz daleka da cilja, kazao nam je Jovan.

-Snajper i zolja, raketni bacač, jer sam čuo da može da probija tenkove, to me je baš zainteresovalo, ispričao nam je Darijan.

Maši je bilo zanimljivo oružje i konji koji su po njenim riječima predivni, a Andrea je oduševljena konjima i psima jer mnogo voli životinje.

Manifestacija Dan otvorenih vrata završava u 13 sati.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com