DruštvoEkonomijaIzdvojenoTurizam

DAMIR BEGOVIĆ: VIŠEMILIONSKO ULAGANJE OD HOTELA “RIVIJERA” ĆE NAPRAVITI BISER NA MEDITERANU

Hotel „Rivijera“ u Njivicama dio je priče o zlatnom periodu hercegnovskog turizma, i dio odrastanja brojnih generacija Novljana. S privatizacijom  ta slika je  promijenjena a tačka na nju, činilo se, stavljena u martu ove godine kada je prethodni vlasnik  napustio objekat. Sada za „Rivijeru“ izgleda opet stižu bolji dani i realnim se čini očekivanje da ona opet bude biser na Mediteranu.

Kompleks je kupila  kompanija  „Montenegro hotels“ iz Kotora,vlasnika  Branka Ćupića, inače suvlasnika kompanije „Iberostar Bellevue  hotel“ Bečići, a u Njivicama je planirano ozbiljno višemilionsko ulaganje, kaže za Radio Herceg Novi diplomirani inženjer građevine, Damir Begović, stručni konsultant- supervizor na poslovima sanacije, rekonstrukcije ali i izgradnje novih objekata.

Gostujući u emisiji „U središtu“, Begović je istakao da su sa  adaptacijom 220 soba i apartmana već  počeli a u sklopu kompleksa  biće izgrađen i  novi objekat sa 220 smještajnih jedinica čiji nivo usluga treba da bude pet zvjezdica.

U vilama   „Stela“, „Venera“ i „Kometa“ koje su u proteklom periodu poprilično devastirane,  investitor je već krenuo u kompletnu rekonstrukciju, a u planu je da taj dio kompleksa bude otvoren u narednoj sezoni.

– Ne isplati se sanirati  objekat koji je najbliži moru, pa će on biti srušen. Sada se završava projekat za novu hotelsku zgradu sa  220 soba a očekujemo i da će gradnja početi brzo. Potrebno je ukomponovati sanaciju terena iza objekta na način da sve tehničke prostorije budu u zemlji. Namjera investitora je da gradnju završi takođe do narednog ljeta ali vidjećemo da li su te namjere i realne. Planovi su da taj objekat vremenom dostigne nivo  pet zvjezdica, jer će morati  da se izgrade svi prateći sadržaji neophodni za dobijanje te kategorije. Stigle su glavne smjernice iz Španije, urađen je raspored soba, dizajn, zatvoreni i otvoreni bazeni, sportski tereni i slično  – kaže Begović.

Ključni dio projekta je prema  Begovićevim riječima i izgradnja nove saobraćajnice od hotela prema graničnom prelazu na Konfinu.

U toku su  pregovori sa vlasnicima zemljišta, a većinski vlasnik je država, podsjeća Begović i dodaje da bi ta saobraćajnica bila odvojena i svakako relaksirala dio Njivica.

– Izgradnja bi, nadamo se, mogla početi  poslije Nove godine, a ona je predviđena i poslednjim planskim dokumentom.  Investitor ima obećanje da će i dozvole dobiti  brzo, jer je lokacija poznata, već postoje hoteli,  pa ne bi trebalo da bude problema. Za sanaciju terena  dozvola je  obezbjeđena  prije deset godina, kaže naš sagovornik.

Prema  Begovićevim riječima  prethodni vlasnik uradio je ogroman posao na stabilizaciji klizišta, jednom od najvećih na našem prostoru, ali posao nije u potpunosti završen. Prethodnom rekonstrukcijom su uz  neke manjkavosti  završeni i  prije desetak godina stavljeni u funkciju još neki objekti unutar kompleksa, pa će i oni biti obuhvaćeni adaptacijom.

Osim toga biće u skladu sa standardima uređena i hotelska plaža, a planovi su i da objekti u okviru kompleksa budu povezani pasarelama kako bi gostima  svi sadržćaji bili dostupni i u sezoni kiša, što bi opet uticalo na produžetak turističke sezone.

Begović nije precizirao  tačan iznos budućih investicija, ali je prema njegovim procenama riječ o višemilionskom iznosu.

– Kompanija „Iberostar“   duže vrijeme je prisutna na crnogorskom turističkom tržištu.  Plan za „Rivijeru“ je ozbiljan a nama svima u gradu je najvažnije da imamo  ozbiljnu kompaniju koja se  tim poslom bavi i u svijetu. Djeluje mi da ćemo jednog dana i to vrlo brzo imati ozbiljnu priču u Njivicama. Veoma je bitno i da će  u novom kompleksu biti zaposleno oko 150 radnika, a već su počeli razgovori sa ljudima iz Budve, Tivta, Kotora, a uskoro će i iz Herceg Novog – zaključio je Begović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com