Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Društvo

CRVENI METEO ALARM NA SNAZI, KIŠA I VJETAR NISU NANIJELI VEĆE PROBLEME

Pljuskovi, praćeni grmljavinom, jakim udarima juga do 87 km na sat, otežali su saobraćaj, prouzrokovali su nanose na javnim površinama, obarali grane i mobilijar.

I pored obilnih padavina i vjetra nisu zabilježene veće posljedice i štete. Komunalne službe angažovane su na čišćenju saobraćajnica, rešetki, odvodnih kanala od lišća, šuta i grana.

-Komunalna policija je obaviještena jutros nakon što se desio odron na magistrali kod  tržnog centra HDL u Igalu, potvrdila nam je v.d. načelnica Komunalno-stambenog preduzeća Jasmina Konjević.

Komunalna policija  je obavijestila firmu Crna Gora put koja je nadležna za održavanje Jadranske magistrale.

– Ekipe njihovog podizvođača firme Strabag sa mehanizacijom bili su u pripravnosti zbog crvenog meteo alarma, tako da su oni preuzeli da uklone nanose sa te dione magistralnog puta. Jedna kolovozna traka na tom dijelu  bila je  blokirana.  Da nisu oni mi bi svakako preuzeli da uklonimo taj odron, navela je Konjević.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/11/medja-kameno.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Uklonjeno je drvo sa Stepeništa Danice Tomašević i u blizini crkve Svetog Vaznesenja na Toploj. Manja međa se obrušila na putu Kameno – Dizdarica.

Iz Službe zaštite i spasavanja u Opštini Herceg Novi kazali su da su imali jednu intervenciju, na uklanjaju grane koja je prijetila da se odlomi sa drveta kod prodavnice boja i lakova na Topoloj. Drugih prijava građana nije bilo.

Za 24 časa palo je preko 50 litara kiše na metar kvadratni.

Nema Komentara

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com