IzdvojenoSport

CRNA GORA SAVLADALA NJEMAČKU, SA TURSKOM ZA 1/4 FINALE EP

Vaterpolisti Crne Gore osvojili su drugo mjesto u grupi A na Evropskom prvenstvu. “Ajkule” su u poslednjem kolu bile bolje od Njemačke 10:3 (2:1, 3:0, 3:1, 2:1), pa će imati lakši put do četvrtfinala, rival u osminifinala biće selekcija Turske.

Ukoliko savladaju Tursku, u ponedeljak u 14 sati i 30 minuta, biće ispunjen glavni cilj a to je plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Dvostruki strijelci u crnogorskoj selekciji bili su Aleksandar Ivović, Dragan Drašković, Vladan Spaić i Đuro Radović, dok su po gol postigli Marko Petković i Bogdan Đurđić. U njemačkoj selekciji Lukas Gilen postigao je dva gola.

-Nijesmo očekivali ovako laku pobjedu, ali igrači su bili skoncentrisani i u odbrani i u napadu. Vidjelo se da smo od starta dobro pripremljeni, odbrana je bila odlična, igrači su komunicirali sve vrijeme. Ovim trijumfom smo osigurali lakši meč u osmini finala, Turska je vjerovatni i najlakši mogući protivnik. Cilj, plasman u četvrtfinale, još nije ispunjen, ali smo blizu, zaključio je selektor Vladimir Gojković.

Osmina finala: Crna Gora-Turska, Njemačka-2C, Rusija-Gruzija, Rumunija-Grčka.

Četvrtfinala: Hrvatska – Rumunija/Grčka, Srbija – Njemačka/2C, 1C – Rusija/Gruzija, Italija – Crna Gora/Turska.

Grupa A: Hrvatska 9, Crna Gora 6, Njemačka 3, Slovačka 0

Grupa B: Srbija 6, Rusija 3, Rumunija 3, Holandija 3

Grupa C: Španija 7, Mađarska 4, Turska 3, Malta 0

Grupa D: Italija 9, Grčka 6, Gruzija 3, Francuska 0

Foto: wpolo.me

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com