Društvo

ČLANOVI “NOVE ŠANSE U NOVOM” IZLAŽU SUTRA U GALERIJI “JOSIP BEPO BENKOVIĆ”

Povodom obilježavanja 3. decembra, Svjetskog dana osoba sa invaliditetom NVO “Nova šansa u Novom” u Galeriji “Josip Bepo Benković” organizuje izložbu radova članova ove organizacije. Izložba će biti otvorena u četvrtak, 1.decembra  u 18,00 časova. Na izložbi će biti predstavljeni predmeti napravljeni od recikliranog papira.

-Korpe, korpice, ramovi za slike, privjesci, notesi, kutije i kutijice i brojni drugi predmeti nastali su tokom realizacije Projekta „Podrška i pomoć osobama sa smetnjama u razvoju u procesu integracije u društvenu zajednicu“. Imamo čime da se pohvalimo i želimo da sa vama podijelimo to zadovoljstvo-poručila je predsjednica NVO “Nova šansa u Novom” Vesna Odalović.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/11/NOVA-SANSA.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]NVO „Nova šansa u Novom“, osnovana 2008. godine, dobar je primjer prakse u kojoj su uspješno prevaziđena dva problema karakteristična za širu crnogorsku društvenu zajednicu, nezaposlenost i nespremnost da se u potpunosti primjene pravila o integrisanju osoba sa invaliditetom. Godinu nakon osnivanja otvorili su digitalnu štampariju u kojoj je zaposleno pet osoba sa invaliditetom. Realizuju i brojne projekte kojim nastoje da doprinesu boljoj integraciji ove ranjive populacije.

U prostorijama na Toploj, u nekadašnjoj Robnoj kući „Novljanka“ PKB im već tri  godina bez naknade ustupa prostor u kome organizuju različite radionica za oko tridesetoro mladih sa smetnjama i poteškoćama u razvoju.

“Nova šansa u Novom” je 2010. godine od Zajednice opšina Crne Gore i OEBS-a dobila specijalnu nagradu „ Dobra praksa u lokalnoj samoupravi u oblasti unapređenja položaja ranjivih i marginalizovanih grupa“.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com