Kultura

ČLANOVI KUD “SLOGA” PUTUJU NA 10. MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČJEG FOLKLORA U RIMINIJU

Nakon gostovanja u martu u Budimpešti, članovi KUD “Sloga” iz Đenovića putuju sutra za Italiju, gdje će učestvovati na 10. Međunarodnom dječijem festivalu folklora u Riminuju.

Dječji ansambl “Sloge” će se na ovom festivalu predstaviti novim programom, rekla nam je umjetnički rukovodilac  Željka Moskov.

– Festival u Riminiju traje od 17. do 20. maja, i revijalnog je karaktera. Za Italiju putuje 47 članova KUD “Sloga”, među kojima 41 dijete uzrasta od 8 do 15 godina. Prvi put će nastupiti i naša ženska pjevačka grupa koju čini 11 djevojčica, sa kojima radi profesorica Marijela Milanović. Biće to premijerno izvođenje koreografije u koju smo uvezali pjesme i igre iz Stare Crne Gore i Boke. Na martovskom koncertu u Herceg Novom “Dvjesta pupoljaka” publika je imala priliku da vidi sličan program koji smo pripremali za festivale van države, a koji je prerađen  i dopunjen pjesmama i igrama iz Boke.

KUD “Sloga” imaće dva nastupa na 10. Međunarodnom dječijem festivalu folklora u Riminuju, a povratak u Herceg Novi je planiran 21. maja.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com