DruštvoSportTurizam

CITY GAMES ILI JADRANSKE IGRE – PONOVO NA ŠKVERU

BIOGRAD,13.09.2015. Cetvrte medjunarodne Jadranske igre... Crnogorske Svinge u šampionskom raspoloženju

Popularne Jadranske igre ponovo će biti održane u Crnoj Gori, a jedno polufinalno veče pripada Herceg Novom. Igrama se pridružuju sve generacije i ciljano se održavaju u toku ljetnih mjeseci kao dodatna turistička ponuda, ali i razvijanje takmičenja i saradnje među gradovima.

Ove godine učesnike očekuju nove igre, a sedma sezona odlikuje se i novim imenom “City Games”. Prvobitna vizija je bila povezati i uključiti sve zemlje Jadranskog mora, a uz pozivnicu  mogu učestvovati i ne-jadranske zemlje. Da je riječ o zabavnoj i dobro organizovanoj manifestaciji potvrđuje i sve veći broj učesnica pa se ove godine pridružuje šest novih zemalja: Mađarska, Italija, Austrija, Njemačka, Holandija i Velika Britanija. Plan organizatora je da u idućih pet godina dodatno prošire takmičenje i budu na nivou nekad kultnih “Igara bez granica”.

Svi koji su bili na Škveru prethodne dvije godine znaju da su igre osnovni sadržaj projekta, a baziraju se na tradicionalnim  disciplinama, vrijednostima i proizvodima. Ekipe imaju osam takmičara, a najmanje tri moraju biti ženskog pola.

Polufinalna takmičenja u Crnoj Gori biće održana u Herceg-Novom 2. jula i Tivtu 4. jula, dok će Državno finale biti organizovano 7. jula da u Podgorici.

City games možemo posmatrati kroz brojke: 218 događaja, 670 hiljada pređenih kilometara, 8,5 miliona gledalaca putem emisija nacionalnih televizija. Tome dodajemo i podatak da će ove sezone takmičenja biti održana na 40 različitih lokacija.

Prošla, šesta sezona Jadranskih igara bila je u znaku ekipe Herceg-Novog koja je aktuelni prvak.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com