IzdvojenoSport

CITY GAMES – CASA IGALO NAJBOLJA NA ŠKVERU

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

Nakon Kotora i Budve, veseli City Games karavan stigao je i do Herceg Novog. U organizaciji Opštine Herceg Novi i Adria Events agencije održane su treće ovogodišnje kvalifikacije Crne Gore. Pred čak dvije hiljade okupljenih gledalaca na bazenu PVK “Jadran” najbolji su bili momci i djevojke iz ekipe “Casa” Igalo. Ovaj City Games challenger imao je i međunarodni karakter jer su, osim četiri domaće ekipe iz Herceg Novog (“Casa Igalo”, “Ajkule”, “Nautica” i “Triatlonci”), na takmičenju nastupile ekipe “Skoplje” iz Makedonije i “Trebinje” iz BIH.

Prvi ovogodišnji rezultat u Crnoj Gori sa preko 300 poena u “Letećem vaterpolu” ostvarila je ekipa Casa Igalo i time upisuje prvih 10 poena na svoj konto. Najbrže i bez greške drugu igru završavaju Triatlonci (Herceg Novi), čiji je momak za 1:48 min spasio svoje djevojke na obalu. Odličnu formu djevojke Triatlonaca pokazuju u igri “Trka bačvi” u kojoj pada još jedan ovogodišnji rekord City Games takmičenja u Crnoj Gori. Njih dvije su zadani put prošle za samo 1:06 minute i time svoj tim guraju na prvo mjesto nakon tri odigrane igre.
O najboljem rezultatu u igri “Pršut” odlučivale su desetinke sekunde. Takmičar Case Igalo do cilja dolazi za odličnih 23,48 sekundi, ali najbolje vrijeme ove igre ostvaruje tim iz Skoplja koji do pršuta dolazi za samo 23,04 sekunde i za nagradu dobiva veliki aplauz okupljenih gledalaca. Konačnu potvrdu šampionskih ambicija “Casa Igalo” pokazuje u posljednje dvije igre u kojima ostvaruje maksimalni bodovni učinak i zasluženo uzima zlato Herceg Novog.
Najbolji timovi Crne Gore u utorak 31.07. odlaze put Podgorice u kojoj će se održati veliko finale ovogodišnjeg takmičenja. Tamo će se timovi boriti za titulu šampiona Crne Gore ali i vrijednu nagradu – skijaški vikend paket na Mariborskom Pohorju i boravak u Gorskom welness centru Bolfenk. Finale u Podgorici počinje u 19:30 na otvorenom bazenu SC “Morača”.
Rezultati:
  1. HERCEG NOVI, Casa Igalo – 53 poena
  2. HERCEG NOVI, Triatlonci – 42 poena
  3. SKOPLJE, MKD – 35 poena
  4. HERCEG NOVI, Ajkule – 32 poena
  5. TREBINJE, BIH – 17 poena
  6.  HERCEG NOVI, Nautica – 16 poena

    Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com