DRUŠTVOIzdvojeno

ČISTOĆA HN: PRINUDNA NAPLATA POTRAŽIVANJA OD FIZIČKIH LICA

Preduzeće  „Čistoća“  Herceg Novi postiglo je odlične finansijske rezultate u protekloj godini, sa povećanjem sopstvenih prihoda od 50 odsto. Preduzeće je ušlo u završnu fazu naplate potraživanja od korisnika usluga Čistoće.

Prema riječima direktora DOO „Čistoća“  Herceg Novi Vladimira Arsića, ovih dana će nakon brojnih opomena, koje su slali fizičkim licima za neizmirene račune, početi  prinudnu naplatu.

-Riječ je oko 250 korisnika, koji nisu  izmirili  račune za duži vremenski period – ono što po zakonu ne zastareva, uz podsjećanje da smo nasljedili neisplaćene račune ,odnosno, potraživanja od 800 000 eura iz prethodnog perioda.  Novi menadžement u posljednje dvije godine ne dozvoljava takvu vrstu zastare po tim pitanjima i ulazimo u finiš fazu za naplatu tih potraživanja od onih , koji su se oglušili  o naše pozive. U prethodnoj godini je po sporazumnoj naplati potraživanja  i naplati preko izvršitelja priliv sredstva bio u vrijednosti  preko 150 000 eura. Nadamo se da ćemo novom akcijom uspjeti da kompletno regulišemo problem naplate potraživanja, naveo je Arsić.

Naplata potraživanja  je preko 90 procenata:

-Prethodnu godinu smo krunisali dobrim  rezultatima  sa privredom, jer smo i sa određenim pravnim licima imali problema u naplati potraživanja. Potraživanja od strane privrede u Herceg Novom smo u potpunosti naplatili što je veliki rezultat, ocijenio je Arsić.

On je kazao da će novim aktom o sistematizaciji biti  definisana radna mjesta, koja će u kontinuitetu na dnevnom nivou pratiti realizaciju naplate potraživanja i od fizičkih lica.

-Nadamo se da ćemo, kao firma konačno izaći iz velikog finansijskog problema. Na današnji dan,  osim duga koji preduzeće ima  prema deponiji i  jednoj firmi obezbjeđenja (u visini 60 000 eura)  –  mi imamo plaćene sve fakture prema dobavljačima. Zatekli smo stanje od preko 700 000 eura duga prema dobavljačima,   danas ,ako  izumemo ova dva potraživanja, mi imamo sravnjenje na nuli.

Prema njegovim riječima,preduzeće Čistoća je konačno završilo uplatu svih doprinosa za zaposlene

-U decembarskoj  isplati  smo , po prvi put uplatili  kompletni  bruto iznos. Uplaćeni su doprinosi za posljednjih šest godina za sve zaposlene,  koji  u  prethodnom periodu  nisu bili isplaćivani, objasnio je direktor DOO “Čistoća” Herceg Novi, Vladimir Arsić.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com