Društvo

ČIŠĆEN PUT KA VRBANJU

Glavni putni pravac prema Vrbanju je prohodan.  Fotografije nam je poslala direktorica Agencije za razvoj i zaštitu Orjena doo Herceg Novi Milja Vitorović.  Prema njenim riječima na Vrbanju je sunčano, vjetrovito i prohladno, a temperatura je jutros iznosila oko -3. Sinoć je mehanizacijom čišćen i ovaj putni pravac i nastavljeno je danas.

 

Glavni putni pravac Kruševice-Vrbanj je očišćen i bez problema, uz obaveznu zimsku opremu, se može doći do Vrbanja, dok nije preporučivo da se kreće na više tačke.Prema njenim riječima, može se uz adekvatnu odjeću, izaći na snijeg i uživati u pravom zimskom ambijentu.

– Tri nadzornika Agencije su  na Kruševicama i Vrbanju. Mogu da im se obrate mještani i ljudi koji se nađu na putu, ako im zatreba pomoć. Nemaju veliku mehanizaciju , ali posjeduju alat za prvu pomoć.U stalnom su kontaktu sa komunalnim službama, koje čiste i održavaju puteve  od Petijevića do Bjelotine i Vrbanja. Snježni pokrivač na Vrbanju je oko 30-tak centimetara, potvrdila je Milja Vitorović, preporučujući ljubiteljima Orjena, da mogu i sa djecom, koja se najviše raduju snijegu, da vikend provedu na Vrbanju i ostalim mjestima do kojih je bezbijedan prilaz. Za vozila je obavezna zimska oprema.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com