Društvo

ČESTITKA: CRNOGORSKA ČESTITA SVIM GRAĐANIMA CRNE GORE DAN NEZAVISNOSTI

Povodom 21. maja Dana nezavisnosti čestitku su uputili iz Crnogorske i  naveli: Obnova nezavisnosti na mirni i demokratski način je najveće dostignuće sadašnjih generacija. Zajednička je obaveza svih nas u Crnoj Gori da čuvamo i unapređujemo našu zemlju, štitimo i branimo naše nacionalne i državne interese.

Crna Gora je naša zajednička kuća, u kojoj smo svi zajedno, svi jednaki i svi svoji na svome. Ta vrijednost i baština ne smije nikada biti ugrožena, jer je to jedan od stubova naše državnosti i nezavisnosti.

Istovremeno, neodrživa je Crna Gora u kojoj se potiskuju, marginalizuju i negiraju prava Crnogoraca. Nema Crne Gore bez Crnogoraca. Zato su napadi na crnogorsko nacionalno biće zapravo udari na našu državnost i nezavisnost.

Oni nijesu prestali ni poslije obnove državnosti. Bez obzira na sve greške, promašaje, lošu politiku ili otvorena i zapuštena pitanja crnogorske kulture i identiteta, Crna Gora i njena državna nezavisnost treba da budu temelj, motiv i cilj crnogorske politike – bez obzira na političke i druge razlike.

Živjela Crna Gora! Srećan nam Dan nezavisnosti, navedeno je u tekstu čestitke Crnogorske.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com