DRUŠTVOIzdvojeno

ČELNICI OPŠTINE HERCEG NOVI RAZGOVARALI SA MJEŠTANIMA UBALA

Predsjednik Opštine Stevan Katić, potpredsjednik Miloš Konjević, glavni menadžer Opštine Dragan Šimrak i sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju  Aleksandar Kovačević, sastali su se na Ublima sa mještanima tog sela kako bi definisali zaključke sa prošlog sastanka i našli rješenje za probleme Ubljana. Predsjedik  Katić  je kazao da je zadovoiljan obilaskom MZ Ubli jer su na licu mjesta sagledali ono na šta mještani upozoravaju izvjesno vrijeme.

-Obišli smo i hramove, dom, dio puta koji se popravlja. Nastojaćemo da ono što smo se dogovorili na sastanku koji smo imali u Opštini u prošli petak, potvrdimo i danas ovdje, na licu mjesta. Željeli smo i lično da se upoznamo sa problemima jer se ne može ništa utvrditi na sastanku dok se čovjek lično ne uvjeri. Obišli smo sve kritične tačke Ubala počevši od deponije. Sa nama su bili predstavnici Čistoće i izvođača radova koji rade na održavanju deponije, obišli smo i prostor buduće sanitarne deponije Duboki do, upoznali se sa problemom odlaganja guma koje nisu na neki način propisno odlagane, pokušaćemo da riješimo i taj problem. Ono što je takođe veoma značajno je popravljanje putne infrastrukture do sela Ubli. Počeli smo i sa tim radovima dogovorenim nakon prethodnog sastanka, nastavićemo i od sela do raskrsnice ka novoj deponiji. Dogovorili smo i danas sa izvođačem radova da se nastavi sa popravkom jer smo se uvjeril da su veliki kamioni prilikom prevoženja otpada napravili štetu na lokalnom putu. To je bio veliki problem i nastojaćemo da ispoštujemo ono što je dogovoreno i na sastanku u Opštini i na Ublima danas –rekao je Katić.

Mještanin Dragan Vuković zahvalio je predstavnicima Opštine i preduzeća što su došli i ispoštovali dogovor.

-Ostala je šaka nas Ubljana koji se borimo i dalje jer ovdje se deponuje već 40 godina. Nekada je bilo više ljudi nego što je danas, ostalo je nas četvoro, petoro i članovi crkvenog odbora koji perfektno održavaju prostor oko crkava. Svima nama je to na prvom mjestu, tu svi dolazimo, a na poslijetku tu ćemo svi i završiti. Opština je dosta toga završila, počela je sanirati dio puta, ali Opština je uvijek u krizi a mi se nadamo da ćemo zajedno sa njima da ovo istjeramo do kraja. Nećemo popustiti, iz više razloga, jer smo zatrpani smećem, mi nemamo druge koristi. Nismo nikada išli do toga da zabranimo i kažemo stanite i iskrcavajte smeće u Herceg Novi. Ne, naprotiv, mi se borimo za Herceg Novi i za selo Ubli. Samo tražimo da se smeće reciklira i održava kako treba. Vidjeli ste kako dimi, a to je poslije godinu od kako je zapaljeno –kazao je Vuković i istakao da se na deponiji odlagao i grit iz Bijele i Tivta i da mještani šalju signal da nešto nije u redu.

Podsjećamo Ubljani su prije 10 dana  blokirali deponiju Tisove grede, zabranili prolaz kamionima Čistoće zahtjevajući da se ispune obećanja koja su im data prošle godine. Osim sanacije puta i izgradnje trafostanice, zahtjevali su i propisano odlaganje otpada i automobilskih guma i adekvatno zatrpavanje smetlišta na Tisovim gredama.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com