Ekonomija

CEDIS: U APRILU SMANJENO PREUZIMANJE ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA 24%

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u aprilu preuzeli ukupno 188 778 119 kWh električne energije, što je oko 24 odsto manje u odnosu na mart, saopštavaju iz PR službe CEDIS-a.

Najviše električne energije, ili gotovo 39 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja . Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 352 879 mjernih mjesta, ili 90 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u aprilu 1.815 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 285 hiljada eura.

Tokom aprila na području Crne Gore je ugrađeno 181 novo elektronsko brojilo. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 272 hiljade, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma. Prethodnog mjeseca na distributivnu mrežu je priključeno 341 novi korisnik.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 388 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com