Sport

BUĆANJE – ŠEST MEDALJA ZA ĐURA MILANOVIĆA NA TAKMIČENJU U TURSKOJ

Član Bućarskog kluba „Val“ Herceg Novi Đuro Milanović, boravio je sa reprezentacijom Crne Gore na nezvaničnom prvenstvu Balkana u Turskoj. U gradu Kemer, pored Đura Milanovića u delegaciji su bili predsjednik Bućarskog saveza Crne Gore Dejan Maslovar, sekretar saveza Ilija Janović i bućar Dejan Anđušić.

Milanović je na takmičenju, koje se organizovalo u tri discipline: “Raffa”, “Volo” i “Petanke” osvojio čak šest medalja.

-Ovo je veliko iskustvo za sve nas. Radi se o promiociji bućanja, a učestvovali smo na takmičenju u tri discipline, koje se igraju u tri federacije. Mi smo se po prvi put susreli sa Raffom i Petankom i bilo je veliko iskustvo vidjeti na terenu 130 parova u takmičenju Petanke. Francuska je izuzetno jaka u Petankama a italijanska federacija je jaka u Raffi i njihova je želja, da se na Olimpijskim igrama 2024. u Francuskoj, igraju buće iz sve tri federacije. Mi u okruženju igramo Volo, ali će se u skorije vrijeme obaviti razgovori, da se počne sa pripremama oko formiranja takmičenje u ove dvije nove discipline. Potrebno je izgraditi terene i raditi na tome, poručuje Milanović.

Đuro je na takmičenju u Turskoj osvojio šest medalja, po tri srebrene i bronzane, i to drugo mjesto “Volo” precizno Open kup, “Volo” precizno Balkan kup i “Volo pojedinačno Balkan kup. Bronzane medalje osvojene su u disciplinama “Volo“ pojedinačno Open kup, “Raffa” pojedinačno Balkan kup i “Raffa” u paru Balkan kup.

-Koristim priliku da se zahvalim Nikoli Nikši Gojkoviću, koji mi je omogućio da otputujem na ovo prestižno takmičenje. Smatram da sam dostojno reprezentovao svoj klub, Herceg Novi i Crnu Goru u Turskoj. Do kraja sezone ostala su nam dva turnira, koja će se održati u okruženju, kao i pojedinačno prvenstvo Crne Gore, poručuje Milanović, koji je do sada bio učesnik velikih međunarodnih takmičenja, uključujući Svjetsko, Evropsko prvenstvo, Mediteranske igre, kao i Igre Malih zemalja.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com