Sport

BUĆANJE – REMI VALA NA GOSTOVANJU U BUDVI

Bućari “Vala” odigrali su nerješeno 9 – 9 protiv “Maina” u Budvi u susretu 9. kola Prve bućarske lige. Ovim bodom “Val” je osvojio drugo mjesto, dok su “Maini” prvi pred završnicu, četiri najbolje ekipe Crne Gore. Trener ekipe Čedo Odalović susret je počeo sa sledećim sastavom: Đuro Milanović, Bogdan Seratlić, Nikola Mikulić, Dario Šerović, Perica Matković, Zoran Vučetić i Ilija Matković.

Prva disciplina “štafeta” u potpunosti je pripala ekipi Maina: Rade Zec, Tomislav Ranković – Nikola Mikulić, Dario Šerović 45-33, za dva boda domaćina. Druga disciplina “precizno izbijanje” završena je podjelom bodova. Đurović je savladao Milanovića 15-7, dok je Seratlić pobjedio Raankovića 13-8 i donio prve bodove za Val.

Disciplina “krugovi” donosi nova četiri boda za “Maine”, Bogdan Đurović je savladao Nikolu Mikulića 22-21, dok je Rade Zec pobijedio Iliju Matkovića 27-21 za vođstvo Budvana od 8-2.

Nastavak donosi bolju igru Novljana. U “brzinskom izbijanju” Dario Šerović je savladao Mihaila Đurovića 31-28. U disciplini “par” Bogdan Seratlić i Perica Matković donose nova dva boda, pobjedom od 8-5  nad Rankovićem i Zecom. U “pojedincu” Mikulić sa 13-10 slavi nad legendom crnogorskog bućanja Bogdanom Đurovićem za 8-8.

U Poslijednjoj disciplini susreta “trojke”, Novljanima je bila potrebna pobjeda za prvo mjesto pred plej of. Ipak najvažnija disciplina je završena nerješeno 11–11, uz promašaj Milanovića, koji je u zadnjem pokušaju imao priliku da svojoj ekipi obezbjedi pobjedu. Trojka “Vala” nastupala je u sastavu Vučetić Milanović i Matković. Ekipe su u trojkama osvojile po bod, za konačnih 9-9.

Tabela:

  1. Maini 15
  2. Val 13
  3. Palma 12
  4. Vrmac 10

U polufinalnim susretima sastaće se: Maini – Vrmac i Val – Palma.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com