Društvo

BROD “GRACIJANA” JOŠ UVIJEK NE SAOBRAĆA NA RELACIJI HERCEG NOVI-TIVAT

Iako  su mediji već nekoliko dana najavljivali da će brod “Gracijana” početi s prevozom putnika na relaciji Herceg Novi- Tivat, danas odnosno sjutra, to se neće desiti.

U kompaniji Bella Boka , začuđeni su  takvom objavom u nekim medijima, pa je za RTVHN  Luka Mitrović, menadžer operacije kompanije Bella Boka , izjavio da će najavljena  brodska linija početi tek nakon potpisivanja  ugovora sa Gradskom lukom Škver i da će građani o tome biti  pravovremeno obaviješteni.

Direktor za Gazdovanje gradskom lukom Božo Ukropina rekao je da su se sa predstavnicima kompanije Bella Boka, sastali prošlog četvrtka na Škeru u prisustvu advokatice Irene Petričević , koja je pravni zastupnik kompanije i da su se dogovorili da s prevozom putnika kreću u ponedeljak. Ukropina je napomenuo da je njemu ostavljeno da sastavi ugovor po cjenovniku Morskog dobra koji je definisan i da isti trebao da bude potpisan danas.

-Od tada ja sa njima nisam imao kontakt, a informaciju da brod danas neće krenuti sa Škvera saznao sam iz medija, kazao je Ukropina.

Kako je ranije najavljeno, cijena karte biće od 3 do 5 eura, a  postojaće mjesečne i godišnje karte kao i popusti za radnike, đake i penzionere. Projekat “Bella Boka”, koji će zasigurno pozitivno uticati na rješavanje problema zagušenja u drumskom saobraćaju kroz Boku, dobio je podršku  Ministarstva održivog razvoja i turizma, Privredne  komore  Crne Gore, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Opštine Tivat. Ukupna vrijednost projekta  je 4.259.000 evra, a predstavljen je prije mjesec na gradskoj rivi Pine u Tivtu, kada je ozvaničeno i isplovljavanje dva broda koja će za sada saobraćati kroz Boku.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com