IzdvojenoTurizam

BRITANSKI BLOGERI I NJIHOVIH 12 RAZLOGA ZA POSJETU HERCEG NOVOM: PRVI- PROKLETO JE LIJEP

Poznati svjetski portal Hafington post (Huffington post) objavio je tekst “12 razloga zašto morate uvrstiti Herceg Novi u svoju listu putovanja”.
Tekst potpisuje popularna turistička blogerka iz Velike Britanije, Katrin Kach Umandap-Howe, koja je sa svojim suprugom Jonathanom David Howeom u novembru bila gost Turističke organizacije Herceg Novi, a počinje konstatacijom da se Herceg Novi nalazi u Crnoj Gori koju predstavljaju kao “komad raja smješten pored granica Hrvatske i Bosne i Hercegovine”.
Među 12 razloga za posjetu Herceg Novom navodi „da je prokleto lijep“, jeftin u odnosu na druge evropske gradove, lako se obilazi, raj je za jedriličare, opcije su obilazak brodićima ali i biciklima, na spisku je i jednomjesečni februarski Praznik mimoze, tvrđave…
U tekstu je između ostalog navedeno da je legendarni engleski pisac lord Džordž Gordon Bajron bio potpuno u pravu kada je kazao da “kada je priroda posijala bisere, na ovom tlu se prosula puna šaka, jer se najljepši kontakt između zemlje i mora dogodio tu na crnogorskom primorju”, da bi to argumentovala navodi sve prirodne i istorijsko kulturne ljepote Herceg Novog i okoline koje su “zahvaljujući gostoprimstvu TO HN obišli planinareći do mjesta sa savršenim panoramskim pogledom, pa sve do jedrenja zalivom”.
-Ovo je raj za jedrenje. Ne samo što su prirodni uslovi za jedrenje savršeni već i zato što postoji veliki broj klubova i pasioniranih jedriličara koji su uvijek spremni da izađu u susret“, navodi se dalje u tekstu koji pored svega potencira i izuzetno gostoprimstvo na koje turista nailazi boraveći u Herceg Novom i Crnoj Gori.
Povodom objavljivanja teksta direktor TO HN Pavle Obradović kaže da se saradnja sa poznatim blogerima ispostavila kao izuzetno dobar potez, jer smo na moderan i veoma pristupačan način uspjeli da veoma širokom auditorijumu predstavimo naš grad. On je podsjetio da se zahvaljujući izvještaju blogerskog para Howe, Herceg Novi našao na jedanaestoj poziciji na najnovijoj listi The 27 Best Budget Travel Destinations For 2018 koju je objavio Forbs, jedan od najuglednijih svjetskih privrednih medija.
– Ne samo u izvještajima za najpoznatije svjetske medije, već i na svojim blog portalima, tviter, instagram i fejsbuk nalozima gdje imaju auditorijum od 500 hiljada pratilaca, Džonatan i Keč redovno pišu svoje impresije o našem gradu. To nam daje podstrek da nastavimo sa našim aktivnostima i opredjeljenjem za modernom promocijom Herceg Novog i njegove ponude, konstatovao je Obradović.
Kompletan tekst koji je objavljen na portalu Huffposta, možete pogledati na linku https://www.huffingtonpost.com/entry/12-reasons-why-you-should-include-herceg-novi-montenegro_us_5a4af8dbe4b0df0de8b06c78

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com