DruštvoTurizam

BRITANSKI BLOGERI DŽONATAN I KETRIN HOUV TVRDE DA HERCEG NOVI IMA SVE POTENCIJALE ZA RAZVOJ AKTIVNOG TURIZMA

Prednosti koje su Herceg Novi svrstale na vrlo dobro 11. mjesto na poznatoj Forbsovoj listi  poželjnih destinacija za 2018. godinu su osim  izuzetne pozicije, i konkurentne, niske cijene, kvalitetna ugostiteljska ponuda ali i mogućnost da sa mora stignete na planinu i uživate u njenim čarima  za samo  20 minuta vožnje. Ovo su danas  saopštili   gosti našeg grada i  hercegnovske Turističke organizacije, ugledni britanski blogeri Džonatan Dejvid  Houve i Ketrin Keč Amandap – Houv, oboje uvjereni da Novi ima izuzetne mogućnosti za razvoj  tzv.badžet ali i aktivnog turizma.

Pavle Obradović, vd direktor hercegnovske Turističke organizacije zahvalio je gostima za  promociju  Herceg Novog kao turističke destinacije i objasnio da je riječ  o 50 najuticajnih blogera na svijetu.

-Vrlo smo ponosni zbog načina na koji su predstavili grad, a prethodno zbog prihvaćenog poziva kojeg smo im uputili. I ubuduće planiramo da nastavimo sa sličnim aktivnostima i promovišemo naš Herceg Novi što je moguće više. Imamo fenomenalnu poziciju, ogroman potencijal koji moramo iskoristiti. Turistima koji dolaze zbog aktivnog turizma nije bitno da li je hotel u kome su smješteni sa tri, četiri ili pet zvjezdica,  već im je bitna ponuda. To pokušavamo i da predočimo turističkoj privredi grada i da zajedno kreiramo ponudu koja bi privukla prvenstveno strane turiste, poručio je Obradović.  [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/11/2-to.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]  Istakavši da Turistička organizacija  ima jasne ciljeve a zadatke ostvaruje u punoj mjeri i pravovremeno,  predsjednik IO Turističke organizacije Aleksandar Đorđević,  je   ocijenio  da o tome ne svejdoče samo brojevi, prihodi i statistički parametri, već iznad svega emocije ljudi koji ponovo dolaze u Herceg Novi, mjesto u kojem nalaze odmor, harmoniju i iskren osjećaj da su dobrodošli.

Govoreći o  zavidnom plasmanu herceg Novog na 11. poziciju Forbsove liste, Đorđević je  apostrofirao da je  nije riječ  o mjestu koje je  Novi zauzeo  u Crnoj Gori,  regionu ili Evropi, već u svijetu.

– Na toj listi biti iza jedne Barselone, nije poraz, ali biti ispred Pariza, vrlo imponije, kazao je  Đorđević uz napomenu da  zasluge za ovo, pripadaju Pavlu Obradoviću,  koji je, prema njegovim riječima  shvatio da  nemamo vremena da se osvrćemo unazad, već  moramo da vratimo gradu ono što mu pripada, a to su zadovoljni gosti i  emocija zbog koje se živi i za koju se živi.

Prije prvog dolaska u Crnu Goru i Herceg Novi prikupili smo neke informacije, ali je ono što smo doživjeli daleko nadmašilo ta saznanja rekao je na konferenciji za novinare  Džonatan  Houv.

–  Vrlo je teško opisati toliki razmjer različitosti koje ovdje, na  malom prostoru, priroda nudi. Možete biti na savršno mirnom moru i jedriti, a potom se za svega 20 minuta  naći na planini i uživati u planinarenju ili hajkingu. Istovremeno, možete ući u bilo koji riblji restoran i naručiti o najbolju ribu koja se služi na Mediteranu. Budući da je Herceg Novi blizu drugih turističkih destinacija, njegov potencijal je ogroman.Ne morate biti ni putnik na kruzeru da biste došli do Kotora,  tamo ste za pola sata. Ne morate boraviti u susjednom Dubrovniku koji je divan, ali skup, možete biti stacionirani u neuporedivo jeftinijem Herceg Novom, koji nudi iste sadržaje kao i Dubrovnik, a Dubrovnik posjetiti i razgledati nesmetano, jer je svega 45 min udaljen od Herceg Novog. Za nekoliko sati vožnje, možete posjetiti jednu od najljepših vinarija na svijetu, Plantaže u Podgorici. Grad ima strahovit potencijal, uvjeren je Houv.  [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/11/Dzonatan-i-Ketrin-Houv.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Slično razmišlja i Ketrin, koja je dodala  da se zbog ovakve ponude  Herceg Novi  razlikuje od drugih gradova u Crnoj Gori, pa može privući veliki broj tzv. badžet turista, tim prije što je mnogo jeftiniji u odnosu na Budvu ili Kotor.

– Posjetili smo Plavu špilju, ulazili u nekadašnje potkope za podmornice, ispričala je Ketrin i definisala Herceg Novi kao idealnu stacionarnu destinaciju, koja mnogo nudi sama a iz nje se lako  stiže do svih drugih u regionu.

Zanimljivo je bilo i njeno razmišljanje o budućnosti Mamule.

Poznata blogerka smatra da Crna Gora već ima sličnu elitnu turističku ponudu poput one na  Svetom Stefanu, pa bi na Mamuli, prema njenim riječima  trebalo razvijati  aktivni turizam, a valorizovati obavezno  gradnjom manjih butik hotela, a ne kompleksa sa pet zvjezica.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com