DruštvoIzdvojeno

BOLNICA MELJINE: UVEDEN STEČAJ

Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa na iznos od 349.517 eura.

Stečaj je uveden 9. avgusta na predlog izvršne direktorice Olivere Mihajlović Elez, koja od oktobra 2016. nije mogla od kompanije da naplati 19.040 eura na ime neizmirenih zarada, poreza i doprinosa, prenosi CDM.

Za stečajnog upravnika kompanije, u čijem je vlasništvu Opšta bolnica Meljine, imenovan je Saša Zejak.

“Imajući u vidu broj dana blokade računa dužnika, kao i visinu iznosa blokade, Sud zaključuje da je na strani dužnika nastupila trajnija nesposobnost plaćanja u smislu člana 12 Zakona o stečaju, te da j e s toga ispunjen jedan od dva ste čajna razloga”, navodi se u rješenju Privrednog suda, koje potpisuje predsjednik Blažo Jovanić.

U informaciji o finansijskom položaju Kneževićeve kompanije koju je, nakon što je Mihajlović Elez dostavila sudu zahtjev za uvođenje stečaja, sastavio Zejak navodi se da je Meljine kompleks godinama akumulirala gubitke i izbjegavala plaćanje obaveza.

Kompanija je, prema podacima Centralne banke, u neprekidnoj blokadi od 8. aprila 2016. godine, a da je iznos blokade 10. avgusta bio 349.517 eura.

Sud je pozvao povjerioce da u roku od 30 dana prijave potraživanja. Prvi sastanak povjerilaca zakazan je za 25. septembar, dok će ročište za ispitivanje potraživanja biti održano tri dana kasnije.

Izvor: Dnevne novine / CDM

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com