DruštvoIzdvojeno

BOLNICA MELJINE, MOJA PRIČA – DADO MILETIĆ: BOLNICA MELJINE JE NAŠA KUĆA

Dugo već u Novom traje tiha borba za očuvanje Bolnice Meljine, ali je očigledno neophodno napraviti i korak više i pružiti snažniju podršku zaposlenima u ovoj ustanovi koji su za razliku od nas svakodnevno suočeni sa problemima, a ipak istrajavaju. Na Portalu i Fb stranici vodimo kampanju “Bolnica Meljine – moja priča”, na inicijativu naše sugrađanke Slađane Vujović. Priče su do sada ispisali Slađana, Ksenija Matović, Svetlana Gradinac, Lazar Vujnović, Rajna Tošić, Radovan Ralević, Ana Novaković i Natalija Preočanin Samardžić. Danas bilježimo priču DADA MILETIĆA. 

BOLNICA MELJINE – NAŠA KUĆA

Moja prica potaknuta  je našim mitingom podrske nekadašnjoj vojnoj bolnici prije nekoliko mjeseci.

Prije dalekih 40 godina, još kao klinac doživljavam tešku frakturu lobanje.Ne daju mi mnogo šansi, tek par procenata. A ako  kojim slučajem preživim posledice su kataatrofalne.Nadljudski napori doktora tadašnje  Vojne bolnice daju rezultat i danas sam živ i ponosan na svoja dva sina.Zlatni sat kažu.Spasio me taj sat.

Desetak godina kasnije javljaju mi da mi je otac imao težak infarkt.Žurim u vojnu bolnicu. Doktori daju sve od sebe, spasavaju ga. Zlatni sat kažu!!  Da nije bilo tog zlatnog sata ne bi bilo ni mog oca. Danas mi otac ima 84 godine. Majku mi operišu, danas ima 83 godine.

Prije desetak godina žena mi ima odjednom velike probleme,pritisak raste, ne može da mokri. Hitno u Meljine. Bubrezi stali. Doktori daju sve od sebe. Spasavaju je i dijaliza nije potrebna.

Ja dobijam aritmije,236 otkucaja u minuti.Gledaju me kao brata ili sina, spasavaju me.

Dolazi stariji sin po mene, a na izlazu sa Internog ulazi čiča sa sinom. Gledaju me plave oči, pada mi na pleca.Ne diše.Doktori trče, reanimacija traje 45 minuta. Čekam i saznajem da ga nisu mogli spasiti.Umro mi je na rukama.

A onda 2011. godina, moj sin Vladimir se rađa u Vojnoj bolnici.

Šta reći poslije svega? Ugasiti bolnicu? Ugasiti i generacije Novljana i furešta i satreti im korjene Zato sam i govorio na mitingu podrske na trgu Nikole Đurkovica. Jer bolnica Melijine je nasa kuća!!! Sačuvajmo je!!!

Dado Miletić

Pošaljite nam, objavićemo i vaše priče o bolnici Meljine!

Adresa je jsradiohn@t-com.me

Vaš Radio Herceg Novi

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com