DRUŠTVOIzdvojeno

BLOKADA DEPONIJE DO ISPUNJENJA ZAHTJEVA MJEŠTANA UBALA

Kamioni Čistoće od jutros ne mogu prići deponiji Tisove grede jer su mještani Ubala,  nezadovoljni što Opština od prošle godine ne ispunjava njihove zahtjeve, blokirali prilaz.  Prema riječima člana savjeta MZ Ubli Dragana Vukovića mještani su tražili da se deponija adekvatno zatrpava, da se ugasi požar koji tinja već duže vrijeme, da se sanira put koji vodi prema selu, kao i da se ne odlažu gume na deponiji. Od blokade neće odustati dok im opština ne ispuni zahtjeve.

– Bili smo prinuđeni da blokiramo istovar smeća jer Opština nije  ispunila obećanja, koja nam je dala prije godinu.  Osim što  nepropisno odlažu gume, iste pale pa onaj dim od ljetos još, nije  ugašen. Ovome treba dodati i uništenu putnu infrastrukturu, koja nam uništava automobile. Ovo je zaista dno dna što smo bili prinuđeni da uradimo, ali ne vidimo drugi način. Ne želimo više da trpimo javašluk. Žao nam je naših Novljana  i svih građana koji će ostati ugušeni u smeću, kao i mi gore, ali što ćemo, ako moramo biti svi ugušeni da bi se nadležni dozvali pameti,  onda neka se svi gušimo u smeću i smradu -rekao je Vuković.

On je kazao da su danas  razgovarali sa  Aleksandrom Kovačevićem, sekretarom za komunalne  djelatnosti, ekologiju i energetsku  efikasnost, Vesnom Samardžić,  sekretarkom za lokalnu samoupravu te Marijom Andrić, načelnicom  Službe komunalne policije, ali i da  nije došlo do dogovora, pa će blokada biti  nastavljena do ispunjenja datih obećanja.

Direktor Čistoće Vladimir Arsić kaže da  se blokada odnosi samo na kamione Čistoće, a ne na blokadu saobraćaja.
– Mještani imaju određene zahtjeve prema lokalnoj upravi, o kojima će oni razgovarati u budućem periodu, a shodno tome mi čekamo i rješenje naših problema. Informisao sam lokalnu samoupravu, da ćemo mi imati redovno funkcionisanje  do kraja sutrašnjeg dana,  a šta će se nakon toga dešavati, ne znamo, ali znamo da će ovo postati veoma ozbiljan problem i odgovornost.  U kontaktu smo sa policijom, i oni su od nas dobili inpute šta sve može da prouzrokuje ovakva vrsta ponašanja i kakve sve posljedice može imati kompletan grad – kazao je Arsić.
Sekretar za komunalne djelatnosti Aleksandar Kovačević kaže da mještani Ubala  između ostalog traže da se asfaltira 1, 4 km puta i da se izgradi trafostanica koja nije u nadležnosti opštine. Ističe da se odlaganje guma obavlja uz saglasnost Ministarstva održivog razvoja i turizma, na lokaciji za koju je izdato odobrenje, te da će pokušati u najbržem roku da prevaziđu probleme.

-Problem sa deponijom dugo traje. Mi smo danas obustavili odvoz smeća na deponiju , a sutra oko pola osam, trebalo bi da dođe izvođač za sanaciju puta pa očekujemo da će taj problem biti anuliran. Ne mogu da govorim unaprijed, vidjećemo sutra. Opština će uraditi maksimum. Oni traže da se svaki milimetar deponije prekrije zemljom i ne znam koliko je to izvodljivo. Poslušaćemo i njihove sugestije i vidjećemo da li ćemo doći do nekog rješenja-rekao je Kovačević.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com