EkonomijaIzdvojeno

БИВШИ И САДАШЊИ РАДНИЦИ “ВЕКТРА БОКЕ” ЧЕКАЈУ ДРУГУ ИСПЛАТУ ПОТРАЖИВАЊА

Друга рата трећег исплатног реда повјериоца “Вектра Боке” у складу са Планом реорганизације доспијева 7. фебруара. У трећем исплатном реду су и потраживања радника  у износу од 3, 66 милиона еура, а подразумјевају порезе и доприносе, разлику између минималца и стварно зарађене плате, превоз и све извршне судске пресуде које је признао стечајни судија.

Подсјећамо, бивши радници “Вектра Боке” и њихови правни заступници Јован Пејовић и Ранко Мартиновић указали су недавно  да је менаџмент “Вектра Боке” од 1. септембра 2018. до 1. септембра 2019.  продао  некретнине у Херцег Новом за око 6, 7 милиона еура, од којих су скоро пет милиона пребацили на рачун фирме “Вектра Инвестментс” на име позајмице и цесије.  Како су истакли, тиме је “Вектра Бока” прекршила Закон о привредним друштвима али и одлуку Уставног суда по којој се потраживања радника морају исплатити у првом исплатном реду.

Извршни директор “Вектра Боке” Милић Поповић коментаришући њихове наводе у ранијој изјави за наш Радио рекао је да  ће новац који је уплаћен на рачун “Вектра Инвестментс” од продаје имовине “Вектра Боке” бити враћен до 7. фебруара  како би били исплаћени повјериоци јер тада доспијева друга рата трећег исплатног реда у складу са Планом реорганизације .

Тада је истакао и да је  Привредни суд дао јасно мишљење што се тиче тврдњи радника да њихова комплетна потраживања спадају у први исплатни ред.

-Надам се да су став Привредног суда добили радници и њихови правни заступници а то је да ће одлука Уставног суда бити инволвирана у нови Закон о стечају. Та одлука се не односи на планове за реорганизацију који су усвојени пред Привредним судом и чија је реализација у току –рекао је раније Поповић.

 

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com