Društvo

“BIOSKOP IZ BLOKA” – SUTRA U DVORANI PARK FILM “VI IDITE, JA NEĆU”

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ nastavlja projekat „Bioskop iz bloka“ i organizuje projekciju filma „Vi idite, ja neću“ u Herceg Novom, u ponedeljak 25. marta.

Povodom 15 godina od pogroma srpskog i nealbanskog stanovništva sa Kosova i Metohije i 20 godina od 24. marta 1999. godine i početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovaće u preko 20 gradova širom svijeta humanitarne projekcije filma „Vi idite, ja neću“.

Projekcija će biti organizovana sutra veče u Dvorani Park sa početkom u 20 sati, ulaz je slobodan. Sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

Film „Vi idite, ja neću“ reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića je zasnovan na knjizi „Ljetopis Novog Kosovskog Raspeća“ mitropolita Amfilohija i otkriva neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog vjerskog i kulturnog naslijeđa kroz istoriju, a posebno 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Bjelog Polja kod Peći.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com