DruštvoTurizam

BIJELA – OD INDUSTRIJSKE ZONE DO ELITNOG TURIZMA

Iako u Mjesnoj zajednici Bijela nije bilo sluha privrednika da pomognu uređenje  dječijeg igrališta, Opština je uzela stvar u svoje ruke i završila sređivanje mjesta okupljanja za najmlađe.

-Djeca su budućnost grada i države. Ispunili smo obećanje, da do „špica“ sezone obnovimo, zaista, zapušteno igralište, uz pomoć Opštine, Agencije za izgradnju i razvoj grada ali i mještana Bijele koji su dali doprinos. Postavljene su nove ljuljaške i klupe, i zadovoljstvo mališana i odraslih koji brinu o njima je vidno, rekao je predsjednik Mjesne zajednice Bijela Vladimir Zloković gostujući u Mozaiku našeg Radija..

I plaže, u ovoj mjesnoj zajednici  poprimaju drugačiji oblik. U saradnji sa Javnim preduzećem „Morsko dobro“ iz Budve  i Opštinom nasuto je preko 200 kubika šljunka iz Morače, pa sada mještani i turisti imaju nove plažice. I higijena se, kaže, Zloković popravlja jer je preduzeće „Čistoća“, postavilo  nove kante za otpatke. Iz Mjesne zajednice   apeluju na mještane i turiste  da čuvaju mobilijar, kako bi svima bilo ljepše.

-Uz pomoć Brodogradilišta uspjeli smo da saniramo most u Vali  koji nije bio bezbjedan. Imamo i Facebook stranicu Mjesne zajednice  Bijela,  koja je posjećena i putem koje razmjenjujemo ideje i mišljenja,  ističe  Zloković napominjući da je odlično i to što radi dječiji dispanzer u Domu zdravlja. Da u ovoj mjesnoj zajednici vode brigu o najmlađima potvrdjuje i dobra saradnja sa  O.Š. „Orjenski bataljon“ , sa kojom je organizovan literarni konkurs za osnovce na temu „Crna Gora moja domovina“. Skromne nagrade i  zahvalnice biće uručene u septembru. Brojni su i sportski planovi pa apeluju na privrednike  da sarađuju kako bi obnovili igrališta i revitalizovali FK „Bijela“.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com