EkonomijaIzdvojeno

BIJELA BEZ GRITA DO 2020. GODINE

Do polovine marta 2020. godine biće završen projekat odvoženja toksičnog grita iz Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj, a prvi brod krenuće u januaru, saopšteno je nakon što su predsjednik renomirane francuske kompanije „Valgo“ Fransoa Buše i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović obišli brodogradilište.

Na konferenciji za novinare ministar Radulović je istakao da je industrijski otpad veliki problem u Crnoj Gori koji su napokon počeli da rješavaju. Podsjetio je da su sa Svjetskom bankom potpisali ugovor na oko 50 miliona dolara za rješavanje neuralgičnih tačaka. Pored Brodogradilišta, to su Kombinat aluminijuma u Podgorici, Termoelektrana u Pljevljima i jalovište Gradac.

-Za Termolekteranu se radi projekat i ta priča je dovedena do kraja, za Kombinat pripremamo tehničku dokumentaciju, pri kraju posla smo i na jalovištu gdje je tehnologija promijenjena a danas zvanično počinju radovi na nečemu što je bio mogući najveći rizik naše države uz kombinat Aluminijuma u Podgorici.  Činjenica je da u Bokokotorskom zalivu, na koji smo svi ponosni, imamo odlagalište dijela otpada koji nije deklarisan kao bezazlen i predstavljao je ozbiljnu prijetnju i za životnu sredinu i prije svega zdravlje ljudi – kazao je ministar Radulović.

S obzirom na to da je višestruka korist ovog posla, ministar je čestitao učesnicima projekta.

-Čestitam komisiji koju je formiralo ministarstvo, koja je imala jako naporan posao i pratila kompletne procedure Svjetske banke, zatim kompaniji „Valgo“ koja je pobijedila na tenderu. Naš zajednički konsultant “Tau” će pratiti radove i o tome nas uredno izvještavati.  Nadam se do polovine marta  2020. godine, kada je krajnji je rok, da ćemo doći zajedno  sa investitorima da otpočnemo priču o izgradnji nečega, na šta ćemo svi ponovo biti ponosni, kazao je Radulović.

Ministar je rekao i da je riječ o prvoj fazi projekta koja je obuhvaćena ugovorom sa “Valgom”.

-Radi se  istraživanje kompletnog akvatorijuma i područja brodogradilišta. Prvom fazom je obuhvaćeno samo ono što smo ispitali, imamo prelinimarne rezultate iz druge faze i nadam se da ćemo imati rezervnih sredstava da očistimo čitavu lokaciju. Ukoliko ne bude, dodaćemo, jer to ne bi trebalo da bude ozbiljan finansijski izdatak, kazao je Radulović.

Prvi brod iz Bijele sa gritom  krenuće  u januaru, kazao je predsjednik renomirane francuske kompanije „Valgo“ Fransoa Buše:

-Valgo je uključen da sprovodi aktivnosti koje će trajati 21 mjesec, kako bi se tretiralo 150.000 tona otpada što bi činilo ukupno 15 Ajfelovih kula, na površini od 1,7 hektara. Otpad se sastoji uglavnom od taloga aktivnosti pjeskarenja brodova (pjesak pomješan sa zemljištem i malim procentom materijala kao što su metal i plastika koji dolaze od konstrukcije brodova) i zagađenog zemljišta , čija eliminacija i tretiranje će omogućiti revitalizaciju tla za buduće korišćenje. Ostali otpad se sastoji od azbesta, gvožđa i drugog otpada, kao i derivata ugljovodonika. Valgo je zadužen za prvu fazu remedijacije tla uz upravljanje i tretiranje primarnih izvora zagađenja, kazao je Buše.

Na poslu je kako je istakoa Buše, angažovano 30 zaposlenih za koje je organizovana obuka, a uspostavljena je i saradnj sa lokalnim preduzećima.

-Eksperti kompanije Valgo radiće zajedno sa radnicima lokalnih preduzeća na ovom projektu nakon obuke i prenosa znanja u oblasti remedijacije tla. Ovaj projekat ojačava našu ekspertizu i naše umjeće u oblasti remedijacije industrijskih zona. On potvrđuje razvoj kompanije Valgo na međunarodnom nivou kako bi ponudio trajna rješenja za razvoj oblasti. Osposobljavanje takve zone u Bokokotorskom zalivu omogućiće da se poveća ekonomska i turistička atraktivnost CG, zaključio je Buše.

Podsjećamo, nakon međunarodnog tendera Crne Gore i uz finansijsku pomoć Svjetske banke, kompanija „Valgo“ koja je specijalizovana za remedijaciju tla i rehabilitaciju zagađenih lokacija, je izabrana da preuzme odgovornost za demontažu i dekontaminaciju otpada u Brodogradilištu u Bijeloj. Sa više od 150 000 tona materijala koji će se tretirati na površini od oko 18 000 metara kvadratnih, projekat se oslanja na ekspertizu „Valga“ u vezi sa detaljnom analizom zagađenog tla i tretmanom osjetljivog otpada, uključujući derivate ugljovodonika, metal i azbest.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com