Društvo

“BI KOD” JEDINI PONUĐAČ ZA DRUGU FAZU SANACIJE HIDROTUNELA POTKOP

Druga faza radova u hidrotunelu Potkop u Mojdežu mogla bi da počne ovoga ljeta. Na ponovljenom tenderu za izbor izvođača radova, koji je raspisala Direkcija javnih radova ponudu je jedino dostavila podgorička  firma „Bi kod“ , koja je bila izvođač i u prvoj fazi sanacije obavljene u periodu od jula 2014. do oktobra 2015. godine.

U toku je žalbeni rok na odluku o izboru najpovoljnije ponude, a nakon njegovog isteka Direkcija će potpisati ugovor sa izabranim izvođačem. Vlasnik i izvršni direktor „Bi koda“ Ivan Burić kaže da ne očekuju žalbe s obzirom da su bili jedini ponuđač na tenderu ali i da mora da se ispoštuje zakonska procedura nakon čega očekuje da će potpisati ugovor i ući u posao.

-Naša firma je bila angažovana i za prvu fazu radova u hidrotunelu Potkop.  Smatram da smo kvaliteno odradili taj posao i nadam se da ćemo ovoga ljeta započeti i drugu fazu– kazao je Burić.

Tokom prve faze  radnici „Bi koda“ prokopali su novi tunel u dužini od 197 metara. Investicija je bila vrijedna oko 852 hiljade eura.

Radovi druge faze odnose se na sanaciju i rekonstrukciju postojećeg hidrotehničkog tunela na potezu od  350 do 670 metara.  Predviđeno je da se tunel očisti od nanosa, proširi i podgradi u dužini oko 40 metara.Procijenjena vrijednost posla je 286.000 eura.

Radovi se mogu izvoditi u sušnom periodu, kada je nivo podzemnih voda u tunelu najniži.

Od završetka prve faze sanacije hidrotunela Potkop prošlo je dvije i po godine, a kako su ranije objasnili iz Direkcije javnih radova, zbog tenderske procedure i poništenja prvog javnog poziva.

Za posao u Mojdežu prijavile su se 2016. godine dvije  firme  “Tehno-put MNE ” doo  Podgorica i „Bi kod“ doo Podgorica.

-Nakon sprovedene procedure pregleda i ocjene ponuda kao najpovoljniji ponuđač izabran je ponuđač “Tehno-put MNE ” doo  Podgorica.  Protiv odluke o izboru najpovoljnije ponude uložena je žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabavke. Postupajući po žalbi  „Bi koda“  Državna komisija za kontrolu postupka javnih nabavki  26. januara ove godine poništila je postupak javne nabavke u cjelosti – obrazložili su tada  iz Direkcije javnih radova.

Mještani Mojdeža, čija je imovina stradala u klizištu prije 14 godina  s nestrpljenjem očekuju nastavak radova. Smatraju da opasnost od ponovnog pokretanja tla postoji  dok se ne završi kompletna  sanacija hidrotunela.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com