Društvo

BEZ VEĆIH PROBLEMA NAKON JAKE KIŠE

Na području Herceg Novog od ponoći do 13 sati palo je 76 litara kiše po metru kvadratnom, podaci su lokalne Hidrometeorološke stanice. Premda su zabilježene veće količine padavina, u Komunalno-stambenom preduzeću nisu evidentirali veće probleme. Na Vrbanju pada snijeg, ali putevi u zaleđu su prohodni.

Prema podacima lokalne Hidrometeorološke stanice najviše kiše je palo jutros između 9 i 10 sati preko 40 litara po metru kvadratnom. Prema riječima vd direktorice Komunalno stambenog preduzeća Jasmine Konjević na više lokacija  zabilježene su veće količine vode:

-Puno je vode bilo po ulicama, ali nismo imali problem začepljenja, već veliku količinu vode odvodni kanali nisu mogli da prihvate. Povećavećan je i nivo vodostaja rijeke Sutorina, ali sve je u granicima normale. Nigdje nije bilo izlivanja većih količina, kazala je Konjević.

Na Vrbanju pada snijeg, ali putevi su prohodi. Ekipe Stambeno-komunalnog preduzeća redovno obilaze teren. U kontinuitetu, čiste kanale i šahtove , kako bi vodotoci površinskih voda imali što bolju prohodnost.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com