IzdvojenoKultura

BALKANIKA VEČERAS  NA KANLI KULI

Veliki koncert grupe Balkanika koji su u saradnji organizovali  Opština Herceg Novi, gradska Turistička organizacija  i Herceg Fest u sklopu proslave 300 godina od osnivanja Topaljske komunitadi.biće održan večeras  na Kanli Kuli od 21 i 30 .

Grupa Balkanika  okuplja poznate i talentovane muzičare čiji je lider i autor, Aleksandar Sanja Ilić, jedan od najuspešnijih kompozitora raznovrsnih muzičkih žanrova u Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji. Od osnivanja grupe Ilić vodi računa da se u njoj nađu muzičari koji sviraju stare instrumente sa prostora Balkana i da uz posebnu pažnju te instrumente ukomponuje u pop-rok zvuk.

Muzički stil Balkanike je orginalan, zasnovan na snažnom i iskonskom ritmu Balkana, sa modernim pristupom i senzibilitetom.

Projekti “Balkan 2000” i “Balkan concept” su najprodavaniji projekti u poslednjih 15 godina u Srbiji a najnoviji album “Stand Up” po reakcijama publike zasigurno će biti najuspešniji do sada. Grupa se sastoji od dvanaest muzičara. Među njima su tri ženska etno vokala i jedan muški rok vokal koji u kombinaciji sa tvrdim elektronskim zvukom i drevnim balkanskim instrumentima postižu fantastičan, moderan i originalan zvuk.

Za  poslednjih nekoliko godina grupa je imala više nego uspješne koncerte u Moskvi, Londonu, Americi, Kanadi, Južnoj Koreji, Indiji, Pakistanu, Egiptu, Meksiku, Kini, Belgiji, Holandiji, Poljskoj, Sloveniji, Austriji, Tunisu, Alžiru, Crnoj Gori, Bosni, Turskoj, Rumuniji…

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com