IzdvojenoTurizam

BAJKOVITI HERCEG NOVI NA  „PUTU KOJIM SE RJEĐE IDE“ VODEĆEG SVJETSKOG MEDIJA U TURIZMU

Ekipa poznate televizijske kuće iz Velike Britanije „Travel Channel“,  jednog  od vodećih svjetskih medija u oblasti turizma i putovanja, u Crnoj Gori snima  epizodu serijala „Road less traveled “, a mi smo se sa njima susreli u Starom gradu i razmjenili prve utiske o  našem gradu.

Voditelj Džonatan Leg (Jonathan Legg)  koji  serijal zasniva  na predstavljanju destinacija  kroz lokalni idenditet, jedinstveno naslijeđe podneblja, ali i svojevrsnu avanturu nudeći  često gledaocima  spontane situacije tokom putovanja, u razgovoru za naš Radio i Portal  kaže da je Herceg Novi bajkovit i grad pun iznenađenja.

– Grad je predivan, a posebno mi se sviđa kako je razuđen sa svim ovim stepenicama. Inače, ja sam veliki ljubitelj stepenica; nikad se ne vozim liftom već uvijek biram stepenice, i zaista je po mom ukusu. Ono što me posebno oduševilo je što je na vrhu svakog stepeništa, na svakom nivou, novo iznenađenje; predivni vrtovi, crkve, vidici; ovo je grad pun iznenađenja. Vidjeli smo divne tvrđave Kanli kulu i Sat kulu i radujem se što ćemo obići i druge tvrđave. Zaista je „cool“ imati toliko tvrđava u jednom gradu, pogotovo za nekoga ko dolazi iz Amerike koja je „nova zemlja“ i nema ništa slično tome. Mi sanjamo o tvrđavama kao o nečem iz bajki tako da vi suštinski imate pet bajki u jednom gradu, poručion je Leg, koji se nada da će opet posjetiti Herceg Novi.

Menadžer za razvoj i diversifikaciju u Turističkoj organizaciji Herceg Novi Dalibor Vuković kaže da će saradnja sa ekipom „Travel Channel“-a svakako biti nastavljena.

– Gosti  sa „Travel channela“ u Herceg Novom snimaju petu sezonu jednog od najpopularnijih serijala „Road less traveled“, ili u prevodu „Put kojim se rijeđe ide“. Pošto je njihov dolazak u organizaciji Nacionalne turističke organizacije, potrudili smo se da prvo posjete upravo Herceg Novi. Pošto je poznato da je Amerikancima jako interesantna ta naša bliska istorija, posjetili smo Titovu vilu, i zaista su bili impesionirani. Sada smo obišli Kanli kulu, i idemo dalje prema Škveru, pošto putovanje nastavljamo jedrilicom ka Perastu. Zahvaljujući kontaktu uspostavljenom preko NTO CG proširićemo saradnju; razmijenili smo kontakte, dobićemo i materijal koji sada snimaju a koji može biti korišćen u razne svrhe. Svakako ćemo ih angažovati u bliskoj budućnosti za neke naše interne projekte. To će naročito biti vezano za našu ideju razvoja koncepta „Dva doživljaja u jednom danu“, odnosno afirmaciju zaleđa, kako Orjena tako i Luštice, poručio je Vuković.

U pratnji ekipe je turistički vodič Ana Žarić, koja kaže da je cilj da ekipi predstave specifičnosti  Crne Gore.

– Pokušavamo da zaokružimo priču, da vide našu  čitavu obalu, ali i sjeverne predjele zemlje. Sutra će obići južni dio obale – Ulcinj, a prekosutra ono što mi lokalni zovemo „standardna Montenegro tura“. Ići će da vide Cetinje gdje će se upoznati sa crnogorskom istorijom, zatim se spuštamo serpentinama do Kotora, a poslednjeg dana idemo na sjever. Idemo u Bijelo Polje, gdje će čuti priču o Ahmetu i Pavi, po kojoj se zove tamošnje Pavino Polje, jer se „slobodna tema“ njihove emisije vrti oko ljubavnih priča. Ovdje pokušavamo da im ispričamo i priče o našem  Romeu i Juliji. Poslije Herceg Novog idemo za Perast gdje će čuti kako je Katica nesrećno stradala, a pomenućermo i Tre sorele. U Herceg Novom smo obišli Titovu vilu, i bazirali se na taj novije istorije, povezavši priču o njegovoj   ljubavi sa Jovankom. Zaista su fascinirani, kako zdanjem, tako i Titovom ličnošću i svom famom koja je vladala oko njega kao našeg doživotnog predsjednika, rekla je Žarić, i dodala da će tročlana ekipa najpoznatijeg TV kanala o putovanjima doživljaj Crne Gore zaokružiti raftingom.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com