Kultura

AUTORSKO VEČE PUBLICISTE I POČASNOG ČLANA “JADRANA” MILANA BRAJEVIĆA

U susret prazniku grada, u četvrtak, 10. oktobra, u 18:00 sati PVK “Jadran” i Radio “Jadran” organizuju autorsko veče Novljanina Milana Miša Brajevića, počasnog člana ovog kluba.

Kao istaknuti društveno-sportski radnik Mišo Brajević je 40 godina obavljao brojne funkcije u  državnim organima, ali se bavio i izdavaštvom. Kao urednik u izdavačkom preduzeću “Obod” Cetinje potpisao je preko 50 naslova. Dugogodišnjim posvećenim  radom uspio je da prikupi i objavi značajnu građu iz naše nematerijalne kulturne baštine. Plod takvog  marljivog i kreativnog rada je desetak zbirki i knjiga, ali i  Oktobarska nagrada Herceg Novog koju je Brajović dobio za izuzetan doprinos očuvanju kulturne baštine grada. Brajović je dobitnik i Specijalne plakete časopisa „Komuna“ za doprinos razvoju kulturne baštine Crne Gore. Takođe je nosilac Ordena rada sa zlatnim vijencem i Ordena zasluga za narod sa srebrnim zracima.

O Brajovićevim knjigama govoriće dramski pisac i scenarista Stevan Koprivica,  ambasador u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore Dragica Ponorac i restaurator i konezrvator Goran Skrobanović. Početak je u 18:00 sati u trofejnoj sali PVK “Jadran”, a medijator večeri je Dragana Vlaović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com