DruštvoIzdvojeno

APEL ZBOG NAJAVLJENOG NEVREMENA: ORKANSKI VJETAR NA PRIMORJU

Direktorat za vanredne situacije uputio je apel nadležnim službama i građanima  da preduzmu neophodne preventivne mjere i radnje kako bi spriječili eventualnu štetu i povrede građana povodom najavljenog nevremena u noći između petka i subote i u subotu 23. februara.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju  upozorio je da se na  području Crne Gore očekuje specifična meteorološka situacija koju karakteriše mogućnost nastanka izuzetno jakih udara sjevernog vjetra, a na primorju i vjetra orkanskog karaktera, dok se na sjeveru u pravcu centralnih predjela očekuje jako zahlađenje, nagli pad temperature.

Direktorat za vanredne situacije sugeriše na mogućnost pada crijepa sa krovova, grana sa drveća, kompletnih stabala i ističe važnost poštovanja datih upozorenja i odgovornog odnosa prema njima.

Direktorat za vanredne situacije je preko Operativno komunikaciong centra 112 poslao upozorenje gradonačelnicima i predsjednicima opština, službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, Upravi policije, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagora putu A.D., Upravi pomorske sigurnosti, Upravi za šume, Nacionalnim parkovima, Aerodromima Podgorica i Tivat, Aerodromima Crna Gora A.D., Crnogorskom elektroprenosu, CRBC – u, Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu da podignu operativni nivo spremnosti i stave svoje resurse u pripravnost za reagovanje u ovakvim situacijama.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com