Društvo

APEL: POŠTUJTE ODLUKU O ODRŽAVANJU ČISTOĆE

I pored dosadašnjih apela iz Opštine Herceg Novi i preduzeća “Čistoća” da se poštuje Odluka o održavanju čistoće, pojedini privredni subjekti i građani i dalje odlažu otpad mimo predviđenih termina i na nepropisan način.
Kako bi se podigao nivo čistoće u našem gradu, Koordinaciono tijelo lokalne uprave je donijelo odluku da se odvoz komunalnog otpada uskladi sa propisanim vremenom kada je dozvoljeno snabdijevanje trgovinskih i ugostiteljskih lokala, od 6 do 9 i od 14 do 16 časova. U DOO “Čistoća” odvoz otpada organizuju u 9 i 16 časova, a sve kako bi se spriječilo taloženje kartonskih ambalaža i kesa sa komunalnim otpadom oko kontejnera.
Međutim, na pojedinim mjestima neodgovorni pojedinci već danima velike količine otpada odlažu pored kontejnera ili na javne površine, koje radnici “Čistoće” ne stižu da blagovremeno uklone. Tako je na Šetalištu, na Obali Nikole Kovačevića, uz glavnu gradsku saobrćajnicu.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/07/CISTOCA-1.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

 

Na zahtjev građana nadležni iz Opštine su donijeli odluku o izmještanju kontejnera pored prodavnice “Škorpion” na Savini, ispod autobuskog stajališta i na putu prema Šetalištu i “Ćorovića” plaži. Smeće se danima taloži neposredno uz prodavnicu i frekventnu ulicu. I pored obavještenja da su kontejneri premješteni 20-ak metara uz glavnu ulicu prema Meljinama,  nesavjesni i dalje odlažu smeće na ranije lokacije, a radnici “Čistoće” su prinuđeni da rukama kupe otpad.
Pozivaju vlasnike turističkih i ugostiteljskih objekata da maksimalno iskoriste rad preduzeća “Čistoća”, te da odalžu otpad neposredno prije dolaska njihovih vozila, a to je u 9 i 16 časova.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com