DruštvoIzdvojeno

APEL NVO “MLADI ROMI” ZA POMOĆ PORODICAMA U NASELJU LOVANJA

Iz NVO “Mladi Roami” uputili su  zahtjev za hitno reagovanje i pomoć porodicama nastanjenim u naselju Lovanja  koje se nalazi na granici Opštine Tivat I Kotor, u kome je sinoć  u požaru, sedam porodica, sa 42 – oje članova, od kojih je 30- oro djece,  ostalo  bez  krova nad glavom. U apelu koji je potpisao direktor NVO “Mladi Romi” Samir Jaha,navedeno je:

Požar je uništio kompletnu  imovinu. U akciji gašenja učestvovalo je 12 vozila sa kompletnim jedinicama vatrogasaca iz Tivta i Kotora.   Naši saradnici i aktivisti iz Tivta i Kotora iz lokalnih  udruženja obišli su danas porodice i ustanovili da praktično osim odjeće i obuće koje su imali na sebi, ništa drugo nisu uspjeli da sačuvaju od požara.

Porodice su za sada obišli samo predstavnici Centra za socijalni rad .  RE porodice  očekuju urgentnu pomoć od nadležnih organa u obezbjedjivanju odjeće, hrane i  smještaja. U ovom momentu porodice ne znaju gdje će večeras noćiti.

Od ukupno 42 – oje članova, 35- oro su crnogorski državljani, od kojih većina ima prebivalište u Kotoru, a troje je zaposleno u Komunalnom preduzeću u Kotoru.

Obavjestili smo danas sve odgovarajuće nadležne institucije i međunarodne organizacije.

Očekujemo odgovarajuću reakciju i pomoć nadležnih organa, s uvjerenjem da će institucije pokazati na djelu svoju jačinu, a pojedinci iz institucija svoju humanost.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com