Društvo

APEL I OPOMENA: PRIDRŽAVAJTE SE ODLUKE O ODRŽAVANJU ČISTOĆE GRADA

Iz Opštine Herceg Novi, Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju i preduzeća „Čistoća“ uputili su apel privrednicima da se pridržavaju Odluke o održavanju čistoće, te da otpad koji proizvedu odlažu na odgovarajući način u predviđenim terminima, informišu iz opštinske Press službe.

-Uslijed povećanja broja turista u našem gradu i obima posla ugostiteljskih i privrednih objekata, uvećane su i količine proizvedenog otpada, koje su protekle nedelje na dnevnom nivou bile 5-7% odsto veće nego lani: Molimo prevrednike da savjesno odlažu otpad, na za to određenim mjestima i na predviđen način, te tako daju direktan doprinos održavanju čistoće na javnim površinama, navode u saopštenju.

Radnici preduzeća „Čistoća“ i službenici Komunalne policije su prethodnih dana dijelili informativni materijal o načinu odlaganja otpada, sa akcentom na trgovine i ugostiteljske objekte. Ovo se ujedno smatra i preventivnom opomenom, navedeno je u saopštenju:

-Podsjećamo da je, prema opštinskoj Odluci o održavanju čistoće, od 1. juna do 30. septembra predviđeni period za iznošenje kućnog i otpada iz poslovnih objekata od 21 do 6 sati. Takođe, prema članu 30. Odluke o održavanju čistoće, zabranjeno je, između ostalog, bacati hartije i druge otpatke van korpe za otpatke, posude za smeće ili na drugi način stvarati nečistoću, svojevoljno premještati posude za smeće, kao i koristiti javne površine za smještaj robe, ambalaže, starog namještaja ili na te površine bacati ili na njima držati smeće, zemlju, građevinski materijal, šut, građu, zeleni otpad i slično, saopštavaju nadležni.

Kazne propisane za nepridržavanje odredba Odluke o održavanju čistoće za pravna lica su od 150 do 1500 eura, za odgovorno pravno lice u visini do 1000 eura, a za preduzetnike i do 3000 eura.

Foto: Čistoća doo

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com