Društvo

AMERIČKA AMBASADORKA POSJETILA NVO “MLADI ROMI”

Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Margaret En Uehara, posjetila je danas NVO “Mladi Romi” i radionicu u kojoj se realizuju aktivnosti projekta “Dorra Nuova”.

Projektni tim je američku ambasadorku upoznao sa projektom “Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova” i njegovim ciljevima.  Tokom posjete, govorilo se i o aktivnostima koje su realizovane u proteklih šest mjeseci, kao i o onima koje slijede.

-Ambasadorka Margaret En Uehara, pohvalila je ideju projekta, te istakla zadovoljstvo što se ciljevi projekta već ostvaruju, pogotovo u dijelu  inkluzije žena Romkinja.  Pohvalila je njihove kreacije, a neke od izloženih primjeraka ambasadorka je kupila upućujući na taj način podršku programu i ohrabrujući žene da nastave sa kreativnim radom-saopštili su iz NVO “Mladi Romi”. [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/06/nvo-i-uehara.png’ title=” title_color=” title_tag=”] Ova organizacija  pokrenula je u novembru 2016. godine projekat namjenjen povećanju zapošljivosti i zapošljavanju teško zapošljivih žena.  Projekat je  podržan sredstvima Evropske Unije kroz grant šemu “Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu  rada”, koja se realizuje u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa 2012-2013“, a koji se finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Ugovor o sprovođenju je potpisan sa Ministarstvom finansija – Direktoratom za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći. Ministarstvo rada i socijalnog staranja je institucija zadužena za praćenje sprovođenja ovog projekta, ali i cijele grant šeme.

Osnovni cilj projekta je doprinos unapređenju ekonomskih i socijalnih prava Romkinja i ostalih dugotrajno nezaposlenih žena kroz uključivanje na tržište rada. Projekat doprinosi povećanim mogućnostima njihovog zapošljavanja i samozapošljavanja, što je omogućeno kroz niz treninga, obuka i radionica, izgradnju partnerstava, kao i saradnju sa relevantnim organizacijama i institucijama.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com