EkonomijaIzdvojeno

AMBASADOR ITALIJE POSJETIO SJEDIŠTE FIRME PIZZAROTI

Ambasador Italije u Crnoj Gori,  Luka Zelioli (Luca Zelioli) posjetio je juče (petak, 11. maj) firmu Picaroti (Pizzarotti) koja je glavni izvođač radova na izgradnji kompleksa Portonovi u Kumboru i jedna je od najvećih italijanskih firmi koja posluje u Crnoj Gori. Obilazeći gradilište na kompleksu u Kumboru ambasador je bio impresioniran grandioznošću cijelog projekta ali i građevinskim poslovima koje je do sada obavila firma Picaroti.

-Mogu slobodno reći da je ovo gradilište faraonski posao i veoma mi je drago vidjeti da je naša firma dio ovog grandioznog projekta, kazao je ambasador Zelioli obilazeći gradilište u pratnji direktora Pizzaroti Montenegro, Antonia Fakinetija (Antonio Facchinetti) i Marka Faroldija (Marco Faroldi).

Prije obilaska terena i radova na  budućem turističkom komleksu Portonovi, ambasadoru su predstavnici investitora, kompanije Azmont, prezentovali cijeli projekat čija će vrijednoost premašiti 600 miliona eura, a u novim prosotrijama Picarotija priređen je i koktel dobrodošlice.

-Do sada smo imali odlične odnose i saradnju sa Ambasadom i sasvim smo ubijeđeni da će se tako i nastavititi, a to potvrđuje i ova posjeta. Vaša podrška nam mnogo znači u nastavku realizacije ovog kompleksnog projekta, kazao je Fakineti, prvi čovjek crnogorskog ogranka firme Picaroti, čije je sjedište u Parmi, a koja postoji od 1910. godine i ima ekspoziture širom svijeta.

-Zaista sam presretan što sam ovdje u nastavku sprovođenja moje obaveze i zadatka koji sam postavio sebi – da posjetim sve italijanske privrednike koji rade u Crnoj Gori. Želio bih da svima vama prenesem pozdrav iz Italije i pozdrav nekoga ko kao vi radi u inostranstvu. Uz to svakako želim da istaknem da Ambasada namjerava da nastavi već uspostavljene odnose i saradnju i čak i da ih unaprijedi. U svakom slučaju ovo je moja prva posjeta vašoj firmi, ali i jedan novi početak i pokušaj da što bolje realizujemo naše zadatke u ovoj prelijepoj zemlji, rekao je Zelioli na koktelu dobrodošlice.

Firma Picaroti bavi se i građevinskim radovima za termo i nuklearne elektrane, izgradnjom autoputeva i putne infrastrukture, civilnih i vojnih aerodroma, sistema navodnjavanja i hidrauličnog uređenja, brana, industrijske infrastrukture. Između ostalog, gradili su dio aerodroma Šarl de Gol i dio Diznijevog parka u Parizu, zgrade bolnica u Parmi i Pistoji, autoput u Rumuniji, Bergamu i Sirakuzi, te na mnogim projektima u Monte Karlu, Njujorku, na francuskoj rivijeri i u ostalim dijelovima Italiji.

Ova renomirana italijanska građevinska kompanija na projektu Portonovi angažovana je kao glavni izvođač radova od decembra 2015. godine i, kako navode iz menadžmenta, firma Picaroti želi da ostane u Crnoj Gori zauvijek i da radi i na drugim projektima.

Trenutno firma Picaroti u Crnoj Gori zapošljava više od 100 ljudi, od čega su oko 20 Italijana, a ostalo mladi inženjeri, arhitekte, ekonomisti i advokati iz Crne Gore.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com