Sport

AMATERSKA VATERPOLO LIGA: KUMBOR BOLJI OD GALEBA

U derbiju 8. kola Amaterske vaterpolo lige Kumbor je na svom plivalištu pobjedio Galeb iz Zelenike 8:5 (1:2,4:2, 1:1,2:0) i dva kola prije kraja praktično obezbjedio titulu. Gosti iz Zelenike su se držali do finiša. Galeb je u prvom poluvremenu stalno bio u prednosti da bi tek pri kraju druge četvrtine centar Špandaua, Stefan Pješivac, svojim trećim golom najavio preokret.

Uz Pješivca koji je postigao 4 gola efikasan je bio i Kriještorac sa 2, po gol su postigli Vidović i novi igrač Jadrana, Bjelorus Kristijan Averka. Strijelci za Galeb:  Moskov i Porobić po 2, Tešanović jedan gol.

Da bi osvojili ti titulu vaterpolisti Kumbora trebaju da 18. avgusta pobjede Rivijeru u Đenovićima. U ekipi Kumbora igraju: Petar Tešanović i Mirko Šparović (golmani), Danilo Vavić, Vlado Popadić, Todor Kovačević,  Nikola Giga, Stefan Vidović, Kristifor Averka, Božo Fanfani, Benjamin Komšić, Miloš Sijerković, Đorđe Stanojlović, Milan Lalić, Petar Ćetković i Dimitrije Kriještorac. Trener je Vlado Ivović.

Danas  od 18 sati na programu je utakmica Rivijera-Risan pod uslovom da gosti dođu  jer u dosadašnjih 8 kola odigrali su samo jednu zvaničnu utakmicu. U ovom kolu slobodna je bila  ekipa Bokelja .

TABELA:

Kumbor 18

Galeb 13

Bokelj  10

Rivijera 1

Risan 1

U 9. kolu 15. avgusta igraju Galeb –Rivijera (21) i Risan –Bokelj (18), a slobodan će biti Kumbor.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com