Društvo

ALTERNATIVNA SAOBRAĆAJNA RJEŠENJA ZBOG RADOVA NA MAGISTRALI

Zbog radova na sanaciji magistrale u Igalu, sve veće su gužve, pa u opštini Herceg Novi razmišljaju o uvođenju dva alterantivna putna prvca za putnička vozila.
Prema riječima potpredsjednice opštine Danijele Đurović prošle sedmice su imali sasatanak sa predstavnicima Tehno puta,oko dinamike radova. U planu je da se uvede dvosmjerni saobraćaj kroz ulicu Sava Ilića spajajući sa Dubravačkom do Mjesne zajednice Igalo.
-Na taj način bi omogućili lakšu i bržu komunikaciju. Onog trenutka kada Tehno put bude završio prvu dionicu do benzinske pumpe u Igalu ta će alternativa biti svakako mnogo bolja. Sada će predstavljati prelazno rješenje da se djelimično smanje gužve na magistrali, kazala je Đurović.
Druga alternativa je kroz Šištet bare, ali je na ovoj dionici neophodno sanirati oko 200 metara puta, dodala je Đurović:
– To je dio iznad budućeg naselja Energoprojekta pored hotela Kapri prema Servisnoj zoni odakle se jednim dijelom dolazi do restorana Babić, a drugi dio izlazi kod Cvijetnog centra. Dio putnog prvaca od hotela Kapri prema Bajkvini nije u najboljem stanju i pisali smo Upravi za saobraćaj i razgovarali i obišli teren sa predstavnicima Tehno puta kako bi oni omogućili da se nekih 200 metara kritičnih naspe dodatnim tamponom. Kada se taj dio puta bude sanirao biće nesmetan saobraćaj, objasnila je Đurović.
Đurović dodaje da bi se alternativni pravci koristili do početka turističke sezone.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com