Sport

ALEKSANDAR IVOVIĆ: NAGRADA MAGAZINA “SWIMMING WORLD” PRIZNANJE ZA DUGOGODIŠNJU KARIJERU

Nakon što je američki sportski magazin „Swimming world“ Aleksandra Ivovića proglasio za najboljeg vaterpolistu planete u 2018. godini, on je za naš Radio i  portal kazao da je ovo za njega i dugogodišnju karijeru veliko priznanje, ali da nagrada sigurno neće posebno promjeniti pristup u odnosu prema treningu i utakmicama.  Uz nagradu prokomentarisao je prethodnu godinu, reprezentativne i klupske rezultate.

Prestižni magazin je odluku da nagradu dodijeli Aleksandru Ivoviću obrazložio činjenicom da je Ivović osvojio duplu krunu sa Pro Rekom u prvenstvu Italije  da je igrao u finalu Lige šampiona  dok je sa reprezentacijom Crne Gore osvojio zlatnu medalju na finalu Svjetske lige u Budimpešti i da je  igrao u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u  Barseloni  gdje je od Crne Gore bila bolja reprezentacija Hrvatske. Ovom nagradom donekle je ispravljena prilično čudna odluka  koju je donio portal „Total-vaterpolo „koji je potpuno neočekivano  za najboljeg vaterpolistu planete izabrao Španca Felipea Perona, ispred Andrije Prlainovića reprezentivca Srbije, Danijela Lopeza Pineda reprezentaivca Španije i Aleksandra Ivovića reprezentativca Crne Gore.

Ovo je stvarno velika privilegija jer ima zaista dosta vrhunskih vaterpolo imena dobrih igrača koji su u prošloj godini imali odlične rezulate i sa svojim klubovima i sa reprezentacijama, prvi su utisci Ivovića koji je prokomentarisao i prošlu godinu:

– Ovaj časopis se odlučio da mene odaberu za najboljeg igrača svijeta u 2018 godini i ja im se zahvaljujem. Godina koju smo prije sedam, osam dana ispratili za mene je bila vrlo dobra. Ja sam kao čovjek posebno sportista dosta ambiciozan.U svojoj dosadašnjoj karijeri uložio sam dosta truda i rada i ljudi koji me prate i sa kojima radim znaju koliko sam se raznih stvari u životu odrekao i kako treniram. Mislim da sam jedan veliki profesionalac i smatam da je prošla godina mogla biti i malo bolja, a kada to kažem, mislim na rezultate Pro Reka jer i prošle godine nijesmo uspjeli da osvojimo Evro Ligu a taj završni turnir je bio u Đenovi. Tako da je sa tim ostaje onako žal.

Prošlu godinu pamtiće i po dobrim rezultatima u reprezentaciji Crne Gore:

-Osvojili smo dvije medalje. Na  Svjetskoj ligi u Budimpešti osvojili smo zlatnu medalju  a na Mediteranskim igrama bili smo treći. Na Evropskom prvenstvu u Madridu osvojili smo šesto mjesto ali taj plasman  je mogao da  bude možda i bolji. Ali desilo se tako. Elminisani smo iz borbe za medalju u duelu sa reprezentacijom Hrvatske, selekcije koja je dosta bolja od nas. Ostaje žal što ishod te utakmice nije bio drugočiji, jer smo ih imali u tom  meču. Ono što je najvažnije selektor Gojković je dosta podmladio reprezentaciju. Raduje nastup tih mladih igrača, a posebno su godinu obilježili Đuro Radović i centar Vladan Spaić. Sa par nas starijih i iskusnijih sa još nekim mladim imenima poput Matkovića i drugih koje Gojković afirmiše mislim da možemo dosta postići. Ja sam tu da im pomognem jer znam šta je za mene značila podrška iskusnih igrača u  reprezentaciji-kaže Ivović.

U osvrtu na klupske obaveze pred utakmicu 6. kola Lige šampiona  večeras sa Egerom u Đenovi kaže da sve ide po planu.

– Imamo u svojoj grupi maksimalni  učinak. Posebno smo bili na visini zadatka protiv Barselonete i Breše. Odbrana je blistala, a i u napadu smo bili sigurni i neumoljivi.Svaka utakmica nosi nešto svoje. Imamo Ratka Rudića najboljeg trenera na svijetu.  Ovi grupni rezultati u ovoj sezoni su jako bitni jer u poslednjih par godina konkurencija u Ligi šampiona se  povećala.  Četiri pet ekipa su konkurenti za visok plasman i cilj je da u četvrtfinalu izbjegnemo ekipu koja kao i mi pretenduje da osvoji Ligu šampiona.Ovakvo kakva je trenutna situacija, a pod uslovom da dobijemo neke utakmice poput Egera večeras, trebalo bi da osvojimo to prvo mjesto u grupi i da igramo protiv domaćina Hanovera , zaključio je  Ivović.

Kada je ova nagrada u pitanju  godine 2016  najbolji je bio Duško Pijetlović,  u 2017 godini nagrada je pripala Sandu Suknu  a sada je red došao na Aleksandra Ivovića.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com