DruštvoEkonomija

Ako izvođač ispuni obećanje kolektor će u maju u probni rad

Kompanija “Ćeltikćoglu” privodi kraju izgradnju kolektora i pumpnih stanica Forte Mare i Savina,   kako bi za mjesec  povezali   ovu dionicu sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda u Meljinama.

Kolektori su postavljeni u trupu Šetališta prema Meljinama, završeni su građevinski  i elektromontažni  radovi u pumpama i  počela su završna testiranja.

“ Pustićemo što prije u probni  rad postrojenje na  dionici Forte Mare – Meljine, koje će u aprilu biti  spremno za puštanje otpadnih voda“., kazao je za naš Radio inženjer David Matić, napominjući da očekuje da će nakon primopredaje objekata investitoru ,javne površine brzo biti vraćene u pređašnje stanje. objasnio je za nas Radio inženjer David Matić

Marić nam je  naglasio da se privodi kraju i izgradnja  postrojenja  za prečišćavanje otpadnih voda  u Meljinama.  Radovi na izgradnji  kolektora na Rivijeri će  potrajati, jer se u Đenovićima, u iskopima dubokim do sedam metara, a četiri  ispod nivoa mora, mora napraviti  drenažni kanal.  Radnici kompanije  “Millenium team”  ponovili su iskope  na nekoliko dionica. Iako se radi o teškom terenu,  očekuju da će  u maju završiti kompletne vodovodne i kanalizacione dionice sa pumpnim stanicama, od Kamenara do Meljina.

„ I gradilište ispod Plavog mosta u Zelenici izvođaču i podizvođačima zadaje velike probleme.  Potok Opačica je pregrađen, postavljene su oplate kako bi ugradili cijevi  u  koritu rječice a obale su razrovali bagerima da bi spojili cijevi i dalje nastavili iskopavanjem magistrale preko puta marine i  doveli tu trasu do nove pumpne stanice.“

Na svakodnevnoim zadatku sreli smo bageristu Zorana Krstovića, koji se nada da  će za desetak dana  uspjeti  da premoste ovu dionicu na Opačici  i radove preusmjeriti na drugu stranu magistrale.

Izgradnjom vodovodne i kanalizacione mreže, ukupne investicione vrijednosti od oko 30 miliona eura,  Herceg – Novi neće u cjelosti  riješiti  pitanje odvođenja otpadnih voda,  jer  tek predstoji sekundarna izgradnja i priključenje potrošača  na primarnu mrežu.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com