Turizam

AKCIJOM SLUŽBE KOMUNALNE POLICIJE KAŽNJENA TRI DILERA SMJEŠTAJA

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora Opštine Herceg Novi sprovodi akciju  intenzivne kontrole lica koja nude usluge smješta, te sankcionisanjem onih koja za to nisu registrovana.

U protekla 24 sata sankcionisana su tri lica koja se bave ovim nelegalnim aktivnostima, takozvani „dileri smještaja“. Intenzivna kontrola biće nastavljena tokom narednih mjeseci, kako bi se stalo na kraj ovom obliku sive ekonomije, navodi načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Marija Andrić.

Predviđene kazne za one koji prekrše Zakon su novčane i iznose od 200 do 2.000 eura.

Nadležnost za kontrolu i kažnjavanje lica koja nude usluge smještaja mimo zakonskih uslova povjerena je lokalnim službama komunalne policije i inspekcijskog nadzora novim Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu, koji je usvojen u februaru 2018. godine.

Zakon definiše da „izdavalac ili drugo lice ne smiju neposredno ili preko drugih lica koji nijesu registrovani za posredovanje u prodaji usluga smještaja nuditi i prodavati usluge smještaja, niti vrbovati putnike ili turiste izvan objekta u kojem se te usluge pružaju, osim na prostoru, pod uslovima i na način utvrđen propisom nadležnog organa jedinice lokalne samouprave“. Pod vrbovanjem podrazumijeva se „sačekivanje, presrijetanje, uzimanje i nošenje kofera, prtljaga i drugih stvari bez saglasnosti putnika i/​ili turiste, nuđenje usluga smještaja putem reklamnih tabli, panoa, informativnog materijala, nametanje svojih ili tuđih usluga smještaja, ponuda cijene i uslova i druge radnje koje narušavaju ugled turističkog mjesta“.

 

2 Komentara

  1. A sta kontrolisete.. eno autobuska puna dilere.. mislim glupo da do objavljujete. nasli ste 3 dilera a na autobusku samo sto krevete nisu dovukli da leze cekajuci autobuse.
    Budalastina…

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com