Uncategorized

AKCIJA UREĐENJA U NASELJU DRENOVIK – ZA ROMSKE PORODICE SA ŠIŠTETA

U  Drenoviku je juče  NVO Mladi Romi realizovala volontersku akciju uređenja naselja za osam porodica Romske nacionalnosti koje su do sada živjele na Šištetu. Zemljište, vodu i struju za ovo novo naselje obezbijedila je Opština Herceg Novi, a izgradnju pet objekata finasirala je njemačka organizacija HELP preko tamošnjeg ministarstva za inostrane poslove u iznosu od 180.000 eura.

Osim 27 članova iz osam porodica koje će živjeti u Drenoviku, u akciju čišćenja uključila se i omladina hercegnovske romske zajednice ali i radnici Komunalno stambenog preduzeća Čistoća.

-Ovom prilikom prezentovali smo i jednu interesatnu izložbu fotografija koja pokazuje kako su od oktobra  prošle godine tekli ovi radovi. Dobro smo očistili ovo naselje i sve je  upriličeno za što skorije useljenje.Do sada su ove porodice živjele i još su uvijek na Šištetu ali se nadam da će do sredine jeseni useliti  u ove stanove, rekao je za Radio Herceg Novi  Samir Jaha direktor NVO Mladi Romi.

Poslije obilaska stana Vesko Ahmedović, koji sa šestoro djece i suprugom treba da se useli  nije krio zadovoljstvo.

-Konačno sam dobio krov nad glavom.To je velika stvar za mene i moju mnogobrojnu porodicu. Nigdje ne radim ali sa suprugom se snalzim nekako da prehranim djecu“.

I Stanka Adžović  je na spisku stanara novoizgrađenog naselja u Drenoviku.

-Do sada nijesam imala gdje da živim. Sada sam dobila dobru kućicu i živjeću sa bratovom porodicom. Ovo je veliki poklon  za mene“, rekla je Adžović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com