Društvo

AKCIJA “KAO MLADA OSOBA, U HERCEG NOVOM ŽELIM DA…” NA ŠKVERU

Ulična akcija pod nazivom “Kao mlada osoba, u Herceg Novom želim da…” biće organizovana  u petak, 13. jula 2018. godine od 20 do 22 sati na Škveru, kao dio aktivnosti na izradi Strategije za mlade Opštine Herceg Novi.   Mladi iz Novog će učešćem u akciji imati priliku da daju primjedbe na situacije iz lokalne zajednice, ali i preporuke za koje misle da se tiču njihovog napretka i boljih uslova života u Herceg Novom.
-Ovo će biti i odlična prilika da se bolje informišu o procesu izrade lokalne Strategije za mlade, kao i o mogućnostima koje će imati po usvajanju dokumenta. Sve zainteresovane pozivamo da se pridruže akciji i tako daju svoj doprinos u razvoju politike za mlade u Herceg Novom, navode iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje i nevladine organizacije Urban Nova, koji realizuju ovu aktivnost.

Akcija “Kao mlada osoba, u Herceg Novom želim da…” je nastavak aktivnosti na izradi Strategije za mlade i Lokalnog plana akcije za mlade 2019 – 2022 u opštini Herceg Novi, koje realizuje Opština Herceg Novi, tačnije Sekretarijat za kulturu i obrazovanje kroz Komisiju za izradu Strategije za mlade.

Cilj lokalne uprave je da mladi Novljani i njihova gledišta budu što više uključeni u izradu prvog dokumenta lokalne strategije za mlade u Herceg Novom. S tim u vezi, saradnik tokom ovog procesa je hercegnovska nevladina organizacija „Urban Nova“ čiji je zadatak da sprovede istraživanje koje uključuje situacionu analizu i direktne konsultacije sa mladima.

Tokom juna održani su sastanci radne grupe i plasiran je upitnik kroz koji su mladi mogli da iskažu svoje potrebe i interesovanja vezano za razvoj omladinske politike i servise za mlade u našoj Opštini. Protekle sedmice održane su četiri fokus grupe gdje su mladi imali šansu da uz pomoć saradnica iz NVO Urban Nova prođu kroz ključne termine dokumenta, te ukažu na probleme sa kojima se sreću u svom odrastanju, ali i predlože mnoga konstruktivna rješenja. Podsjećamo, mladi od 15 do 30 godina do kraja ove sedmice svoje mišljenje mogu iskazati i popunjavanjem upitnika na linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesVLMqEe2IQAHKnbPhWB6XOa8FWCG1wuy1vfx8ta7MCYnzhw/viewform

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com