Sport

AKADEMIJA 17. DECEMBRA POVODOM JUBILEJA FK IGALO

Povodom velikog jubileja 90 godina FK Igalo, 17. decembra u 18 časova u dvorani „Park“ biće održana svečana akademija, dogovoreno je između ostalog na jučerašnjem sastanku, predstavnika FK Igalo, sportskih novinara i opštine.

OFK Igalo osnovan je 6. decembara 1929. godine, a jubilej će biti prilika za osvrt na ulogu ovog sportskog kolektiva u oblikovanju fudbalskog, ali i sportskog života u Igalu i Herceg Novom, kazao je potpredsjednik Opštine i jedan od dugogodišnjih članova uprave koja je vodila FK Igalo Miloš Konjević:

-Devedesetogodišnje postojanje Igala od samog početka uglavnom je organizovan i predan amaterski rad i ljubav više stotina igrača, sportskih radnika  navijača i simpatizera.To su oni koje  možemo pronaći na izbledjelim fotografijama ili u rijetkim dokementima ili su ostali u pamćenju i pričama. Tu su i mnogi anonimni pregaoci zaljubljenici u svoj klub koji su zaslužni za veliko sportsko ime FK Igalo.

Naš klub na svom devetsetogodišnjem putu imao je velikih uspona i padova. Prebrodio je brojne transformacije ali je zadržao status kluba koji je 2015 godine igrao baraž za Prvu ligu i finale Kupa Crne Gore 2018 godine, kazao je Konjević.

-Ovaj klub je igrao i u nižim rangovima kao što je i ova sezona ali je  svih ovih 90 godina uspjevao da se neprestano obnavlja energijom svoje mladosti i nedopustivo bi bilo da se iz bilo kog razloga ta areterija prekine.Vjerujemo u nove decenije i jubileje iako smo svjedoci da se  sportski klubovi rađaju i gase Izvjesnost je u činjenici  da FK Igalo ima već duboke korjene kao zaštitni znak mjesta i grada i dovoljnog interesa mladih Igaljana i Novljana ali i brojnih pregalaca i zaljubljenika u fudbalski sport koji će u o njegovoj budućnost brinuti. OFK Igalo poznat je po fudbalskom turniru Mimoze širom bivše Jugoslavije. O dobrom imidžu kluba sa Solila zasluga pripada dobrim igrama i lijepom fudbalu koji su demostrirali pojedci iz naše sredine i drugih klubova. Noseći dres Igala mnogi su iz našeg kluba nastavljali karijere u Prvoj i Drugoj ligi Jugoslavije ali i u inostranstvu. Igalo je bilo mezimče  moćne HTB i i TGT i firme Stefana Vukićevića. Međutim i sredina i lokalna samouprava je cijenila i poštovala ono što joj je svojim imenom donosio ovaj klubi uzvraćala finasijom svakom drugom podškom kao što to radi i danas.

OFK Igalo je bilo bio amalgam koji je privukao i ujedinio oko fudbala omladinu igala i drugih sredina iz Herceg Novog koji su  vidjeli sebe u najpolarnijem sportu planete. Ova akademija će biti skromno slovo zahvalnosti svim generacijama fudbalera koji su svoj plavi dres natapali znojem i srca sportskim zanosima i ljubavima za OFK Igalo rekao je na sastanku Konjević.

Na sastnku je dogovoreno da se  kroz jedan kratki film u produkciji RTV Herceg Novi  prikaže prošlost, sadašnjost i budućnost FK Igalo, a predviđeno je i kratko obraćanje čelnika kluba i prestavnika opštine. Biće uruče plakete i zahvalnice ljudima i organizacijama koje su pomogle afirmaciju kluba sa Solila.

 

Ž.Š.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com