DRUŠTVOIzdvojeno

51. PRAZNIK MIMOZE: PROGRAM DANAS I SUTRA

Fešta od mimoze ribe i vina biće održana danas. Početak defilea mažoretki, Gradske muzike, trombonjera i maski predviđen je u 10 sati iz Kumbora. Centralna fešta će biti na platou ispred MZ Baošići u 11 sati. Biće posluženo oko 1.200 kg sardele, a obezbijeđeno je po 1.000 litara crvenog vina „Plantaže” iz Podgorice i piva iz Nikšićke pivare, koji su i tradicionalni sponzori ovog događaja. Obezbijeđeno je oko 250 kg cvijeta mimoze.

Novina je da će ove godine program biti održan i na platou ispred MZ Đenović gdje će goste i domaće, uz bogato posluženje, zabavljati regionalna zvijezda Kaliopi, domaći bendovi, Mjesna muzika, Castel Nuovo i KUD Sloga. Početak programa u 12:30.

Povodom fešte biće otvoren Muzej Starog kapetana Štumbergera u Baošiću.

Izložbu cvijeća možete posjetiti danas i sutra od 9 do 19 sati u hotelu Vojvodina u Igalu.

Danas od 13 časova na Solilima igra se finale 42. Fudbalskog turnira mimoze, a sastaju se Igalo i Arsenal Tivat.

„Mala skalinada“ počeće danas u 15 sati, a proglašenje pobjednika predviđeno je u 16:30 na Škveru. Organizator je Triatlon klub Herceg Novi.

U finalu III Internacionalnog turnira u košarci za kadetkinje danas od 14 i 30 u finalu igraju ŽKK Primorje i ŽKK Krka, a u 16 sati je planirano proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira.

XXV Međunarodni plivački miting biće svečano otvoren u 16:30 u Institutu „Dr Simo Milošević“.

XII KUP mimoze u letećim metama održava se danas na Kamenom. Učestvuju strijelci iz Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Svečanim zatvaranjem u Gradskoj kafani Herceg Novi večeras se završava 21. Kup mimoze u sportskom ribolovu. Urečenje nagada kao i proglašenje najboljih takmičara Saveza u sportskom ribolovu Crne Gore za prošlu godinu zakazano je večeras u 19 sati.

46. Kup mimoze imaju i jedriličari. Regata je planirana danas u malim klasama, a proglašenje pobjednika predviđeno je u 15 časova na Škveru.

Prvi maskenbal 51. Praznika mimoze počeće u 21 sat u Institutu „Dr Simo Milošević“, a goste će zabavljati Ok bend.

NEDELJA – 16. FEBRUAR

Mjesna zajednica Baošić sutra organizuje manifestaciju “Ukusi i mirisi februara” – Bazar zdrave hrane, domaćih proizvoda i starih zanata uz takmičenje u pripremi rižota sa sipom. Program počinje u 11 sati i traje do 16 časova.

Učesnici programa su: bend “Castel Nuovo”,KUD “Sloga”  iz Đenovića, Kulturna mreža iz Bijele (dramska i folklorna sekcija).

Svečano otvaranje tradicionalne trke „Skalinada“ predviđeno je u 9:30 na Škveru. Proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje planirano je od 12:30 do 15:30.

U Dvorani Park u 20 sati počeće koncert kozačkog ansambla „Atamani“.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com