IzdvojenoKultura

32. FFHN MFF: DANAS (7. AVGUST) NA FESTIVALU – NOVI FILMOVI I NAGRADE

Završni dan 32. FFHN MFF obilježiće dodjela nagrada najuspješnijima po odluci žirija, tradicionalno na Kanli kuli od 21 sat. Podsjetićemo, u takmičarskoj selekciji dugometražnog igranog filma žiri će dodjeliti  Grand Prix – Zlatnu mimoza za najbolji film,  i zlatne mimoze  za režiju, za scenario,  za mušku i  za žensku ulogu, kao i nagradu Živko Nikolić za specijalni doprinos filmskom izrazu. U takmičarskoj selekciji dokumentarnog filma dodjeljuje se zlatna mimoza za najbolji dokumentarni film i dva specijalna priznanja žirija, a ista priznanja su predviđena i za takmičarsku zselekciju studentskog filma. Na spisku nagrada je i nagrada publike kao i nagrada Milan Žmukić za doprinos Festivalu.

U okviru netakmičarske selekcije Kino Evropa, na Kanli kuli biće nakon dodjele nagrada prikazan film  KRADLJIVAC režisera Hirokazua Kore-Ede, koji je osvojio Zlatnu palmu na 71. Kanskom festivalu. Nagrađeni film je priča o ocu i sinu, pljačkašima prodavnica, koji pod okrilje uzimaju djevojčicu sa ulice. Film je bio jedan među najbolje ocijenjenim filmovima u kritičarskim krugovima. Hirokazu se peti put takmičio za Zlanu palmu. Prethodno je osvojio Nagradu žirija (2013) za film “Kakav otac takav sin”.

Na  tvrđavi Forte Mare, planirana je  projekcija filma DRVO DIVLJE KRUŠKE Nuria Bilgea Ceylana.

U Dvorani Park u 14 sati biće održana repriza filma ISTORIJA LJUBAVI Sonje Prosenc. Nakon toga u 17 sati biće repriziran film BEZ DODIRA rediteljke Adine Pintilie, koji je osvojio Zlatnog medvjeda na 68. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Konferencija za novinare  i danas će biti održane u Dvorani Park., a  predstaviće se  ekipe filmova ZLOGONJE  reditelja Raška Miljkovića, GODINA MAJMUNA reditelja Vladimira Blaževskog, ISTORIJA LJUBAVI Sonje Prosenc i EDERLEZI RISING Lazara Bodrože.  Sa novinarima će razgovarati i Gregoar Ferbeke, reditelj dokumentarnog filma PLANINA, Tomas Kinstler, reditelj dokumentarnog filma RIM – ATINA (LJUBAV U VRIJEME MIKONOSA), kao i studenti: Tomislav Đurinec, reditelj filma DOMA ZA BOŽIĆ,  Milan Petković, direktor fotografije filma LJUBAV i Nikola Vučinić, reditelj filma SAMI.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com