IzdvojenoKultura

20. HERCEGNOVSKA LIKOVNA SCENA – 54 AUTORA SA 60 RADOVA

Hercegnovska likovna scena biće otvorena večeras  u gradskoj galeriji „Josip Bepo Benković“ uz učešće 54 autora, sa postavkom u dva izložbena prostora i  60 radova.

Podsjetićemo, ovo je dvadeseto izdanje  Hercegnovske likovne scene koja je pun zamah dobila kada je okupila ne samo akademske umjetnike već sve koji stvaraju i žive u Novom ili u našem gradu borave s vremena na vrijeme. Postavka je tako poslednjih godina izazov i  višeglasje  profesionalnih  umjetnika  i onih kojima je likovni iskaz hobi, a ove godine obuhvaćeni su  slike, grafike, crteži, skulpture, instalacije….

Ovoliki broj učesnika svakako je pokazatelj   uspješnosti Hercegnovske likovne scene ali i potvrda  da Galerija ostaje mjesto  okupljanja ljubitelja likovne umjetnosti kojih u Herceg Novom nije mali broj. Osim toga ova izložba  konceptom motiviše veliki  sve stvaraoce  da, predvođeni vrhunskim i ostvarenim autorima i sami budu dio likovne storije grada umjetnika.

Hercegnovsku likovnu scenu otvoriće u 19 sati istoričarka umjetnosti Jasnina Žitnik, a postavka će trajati do februara i otvaranja novog izdanja Hercegnovskog zimskog salona.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com