DruštvoIzdvojeno

15. “TORTA ZA OSMIJEH” – IZMAMITI DJEČIJI OSMJEH ZNAČI OGRIJATI SE NJIME!

I ove godine, a petnaesta  je od kada hercegnovska NVO Omladinski centar  realizuje humanitarnu akciju “Torta za osmijeh”, Dječji dom “Mladost” u Bijeloj bio je tijesan za sve koji su poželjeli, kako je rečeno, da izmame  dječije osmjehe i da se ogriju njima.

Darodavci slatkih poklona stigli su  iz Herceg Novog, Tivta,Kotora, Podgorice, ali i iz Makedonije i Slovenije, donirano je više od 70 torti, ukupno, minulih godina preko 1.200 .

Mijović je među onima koji redovno poklanjaju “Tortu za osmijeh” posebno izdvojio Branku Bukovec iz Slovenije.

-Cijelu deceniju jedna osoba je redovan gost i donosilac torte. Siguran sam da nije jedina, ali jeste posebna, jer pređe preko 600 km da bi bila s nama. Divna ljudska duša koja svake godine dođe iz Slovenije da bi donijela tortu i družila se s nama. To je Branka Bukovec, žena sa srcem većim od razdaljine između Novog Mjesta i Herceg Novog, kazala je u ime NVO Omladinski centar Olga Vukmirović. 

Torte koje su pripremali profesionalci ili vrijedne domaćice,  iz godine u godinu sve su  mastovitije, napravljene u obliku cvijeca, dvorca, broda, likova iz bajki, filmova, automobola, postižu efekat i osmjesi se razmjenjuju bez  zadrške, široki, iskreni, srdačni.

Omladinski centar Herceg Novi je ponosan na ovih prvih 15 godina, na impozantan broj torti skupljenih za sve ovo vrijeme i broj ljudi koji su, neki prvi put u životu, prošli kroz kapiju ove ustanove upravo povodom Torte za osmijeh. Najponosniji smo, i ujedno i najzahvalniji, zbog svih osmijeha koji nas svake godine dočekaju, kazala je Vukmirović. 

U sklopu akcije “Torta za osmjeh”  koju je  osmislio i pokrenuo Milijan Mijović, predsjednik NVO Omladinski centar, priređen je i prigodan program a u Domu su bili  Gradska muzika i mažoretke, članice mažoret kluba Lili,  NVO Maškare, a za sve je pjevao “Stari kapetan”.

 

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com