Kultura

13.GASF: GOSTI IZ KOREJE VEČERAS NA TRGU „MIĆA PAVLOVIĆA“

Na sinoć otvorenom 13. Guitar art  summer festu od 21 sat večeras nastupiće gitarista Youn Woo Park  sa još dvojicom kolega,  basistom Sungsu Kim i bubnjarom Doheon Lee.

Tim povodom gosti u programu Radio Herceg Novog bili su Boško Radojković osnivač i direktor festivala  i sekretarka za kulturu  Ambasade Koreje u Beogradu nadležna i za Crnu Goru, Đivan Sol.

-Ima skoro  pola godine kako nisam vidjela more, bila sam u Beogradu na novoj dužnosti, nisam mogla vidjeti  plaže, more, i sada sam  veoma sam srećna. Imate prelijepe plaže ovdje, veoma opuštajuće je, priroda je divna. To je kratak utisak naše sagovornice koja je prvi put u Crnoj Gori i Herceg Novom.

Đivan Sol komentarisala je i značaj festivala poput GASF i razmjene kulturnih sadržaja među različitim i jako udaljenim zemaljama.

-Suština za koju se svi borimo, organizatori ovakvih festivala i mediji,  jeste da prenesemo koliko je u stvari kulturna razmjena najbolji ambasador svake zemlje.  Kulturni poslenici i sportisti. To nikako ne treba zaboraviti, zato je bitno da pomažemo i da ima što više umjetnika iz Koreje ovdje i  isto tako da umjetnici iz Crne Gore, Srbije, sa Balkana budu predstavljeni i više prisutni u Koreji, to je naša želja, objasnila je Đivan Sol.

Otvaranje festivala sinoć i izmještanje programa sa Trga u salu Muzičke škole komentarisao je Boško Radojković.

-Ja sam perfekcionista,hoću da sve bude kako smo zamislili. Sve smo namestili za probu, bio je pun trg, a onda smo morali da pređemo u salu Muzičke škole. Imamo tu sreću da je  sve to blizu, a lep je i dobar i ambijent i u Muzičkoj školi. Sve je prošlo veoma dobro,  a nadam se da će večeras biti i još  bolje, uveren je Radojković.

Potvrdu nalazi u činjenici da su gosti iz Koreje pred ovdašnjom publikom prvi put, da je  Joan Park  klasični gitarista, koji je sebe našao u jazz gitari, a svira i sopstvene i tuđe melodije.

-Svira na svoj način. Velike su primese džeza. Ima kontrabasistu i bubnjara i oni su prvi put na Balkanu i svi s nestrpljenjem čekamo da ih čujemo od 21 sat na Trgu Mića pavlovića na Trgu od muzike. Biće to nezaboravan koncert za ljubitelje jazza, gitare, dobre muzike, obećava Radojković.

 

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com